Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVODE IZVORI

Poljski novinar tvrdi: 'Projektili su ruski, ali ih je prije pada oborila Ukrajina'

Dvije osobe poginule u eksploziji projektila koje su pale u Poljskoj blizu granice s Ukrajinom
Foto: Wojtek Jargilo
1/3
15.11.2022.
u 23:35

Gierszewski je neslužbeno ranije javio kako su nakon pada raketa kod granice s Ukrajinom poletjeli poljski vojni zrakoplovi sa zračne luke kod Tomaszówa Lubelskog

Poljski novinar medija Radio ZET Mariusz Gierszewski bio je među prvima koji je izvijestio o eksploziji u mjestu Przewodów, za koju se kasnije ispostavilo da su srušene rakete.

Dok Rusija optužuje Poljsku kako se radi o još jednom činu provokacije te navode kako rakete, koje su usmrtile dvoje ljudi, nisu njihove, NATO i Zapad poručuju kako će čvrsto stajati uz svoju članicu Saveza koja je pogođena.

Naime, ovaj novinar tvrdi i kako njegovi izvori kažu da se radi upravo o ''ostacima ruskih projektila koje su oborile ukrajinske oružane snage'', što je objavio i na Twitteru. Da je to moguće, komentirao je za Večernji list i stručnjak za protuzračnu obranu Vilko Klasan.

Ti navodi nisu potvrđeni, no glasnogovornik poljske vlade Piotr Muller održao je večeras konferenciju za novinare te objavio kako Poljska zbog napada podiže razinu pripravnosti vojske, a razmatraju i hoće li pokrenuti članak 4. NATO ugovora, što bi značilo pokretanje sastanka među državama članicama.

Gierszewski je neslužbeno ranije javio kako su nakon pada raketa kod granice s Ukrajinom poletjeli poljski vojni zrakoplovi sa zračne luke kod Tomaszówa Lubelskog, a Vijeće za nacionalnu sigurnost sastalo se oko 21 sati.

>> VIDEO Ruski ministar Lavrov navodno hospitaliziran na Baliju, Zaharova: Ovo je vrhunac lažiranja!

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Krabat
Krabat
08:03 16.11.2022.

cuj sad ovo, koje laži to je ludilo

RE
remarga
02:28 16.11.2022.

NATO i Amerikanci zele ponovno izazvati rat. Vec vidjeno

Avatar mason
mason
09:36 16.11.2022.

Dobit ce I Rusi 4 ubrzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije