Kardinal Puljić:

Poruka radosti Božića vraća nadu u vremenu velikih kušnji

Nadbiskup Puljić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/4
23.12.2015.
u 12:00

Kardinal Puljić vjernicima uputio blagdansku poruku

 Današnjem čovjeku suočenim s velikim kušnjama istinski je potrebna poruka radosti i nade koju donosi blagdan Božića, kazao je u srijedu u Sarajevu kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, u svojoj božićnoj poslanici.

"Poruka radosti i nade kaže da nam se Bog daruje svojom milosrđu i praštanjem", kazao je kardinal Puljić podsjećajući kako je i papa Franjo pozvao sve vjernike da se u ovoj godini milosrđa otvore božjem milosrđu i tako svojoj društvenoj sredini vrate povjerenje u žvot.
Vrhbosanski je nadbiskup kazao kako doživjeti blagdan Božića ujedno znači skrušenošću otvoriti svoje srce.

"Pred nama je velika potreba mijenjanja mentaliteta i vraćanja vrijednosti života među prioritete društvenih ljestvica vrijednosti. Prihvatiti život i voljeti ga te odgajati buduća pokoljenja na način da ih se izvede 'na pravi put' jeste zapravo hod vjere", poruka je kardinala Puljića.
Dodao je kako slaviti Božić zapravo znači otkriti čovjeka u njegovu dostojanstvu što znači otvoriti ljudska srca za istinske vrijednosti.

Jedna je od njih, kako je istaknuo, obnova obitelji u kojima će božja ljubav biti mjerilo u odnosima između oca, majke i djece, a uz to bi valjalo graditi i ljubav djece prema rodnom kraju njihovih predaka.
Kardinal Puljić je podsjetio i na važnost obnove župskih zajednica da predvođeni svojim svećenicima budu hrabri svjedoci božje ljubavi.

"Treba nas učiniti graditeljima mira koji nam Bog daje, kako je papa Franjo poručio prigodom pohoda Sarajevu 6. lipnja 2015.", kazao je kardinal Puljić.
"Neka Božić donese utjehu vjere svima koji trpe, koji su izgubili nadu, koji su obespravljeni, koji žive na rubu društva i siromaštva. Posebno neka donese radost maloj djeci kojoj otimaju dječji osmjeh. Neka zavlada pravedni mir u našoj zemlji i cijelom svijetu", poruka je kardinala Puljića.

>> 'Volio bih da ovoga Božića primijetimo Isusa koji dolazi i kuca na vrata našega srca'

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Malenkost
13:09 23.12.2015.

Evo ga! Nastup s govornim zargonom starim 2015 godina. Grabezljiva crkva trlje dlane!! Bit ce dosta "Milodara" od sirotinje kojoj u sveopcoj HR bjedi ostaje samo "vjera" u boziju pomoc. Pali Audi Q 5 i na skupljanje kod rulje.

DU
Deleted user
21:47 23.12.2015.

Nemam nikakve nade. Puno umirovljenika i nezaposlenih mlađih ljudi skuplja plastične boce da bi preživjeli, u trgovinama ( ne govorim o Mallovim, Centrima City, One, Garden i kako se već po Ne-hrvatski zovu ta čuda) ako tko kupi robe za više od 80-100 kuna, ispod oka ga pogledavaju mnogi kupci, nezaposlenih sve više, siromaštva isto, Mnogi rade, ali plaće ne dobivaju mjesecima. Koja radost, koji Božić? Mnogi stari i nemoćni umiru sami, prljavi, gladni, u vlazi i jadu. U domovima nema mjesta, privatni su preskupi ( od 3.500,00 do 8.000,00 kn) Nemaju svi sreću biti svećenici pa i u mirovini živjeti u čuvanim i velebno uređenim domovima kao onom na Kaptolu. Ako pak živimo u jadu i bijedi, skromno i ljubaći Gospodina, da bismo uživali radosti nebeske u zagrobnom životu, hoće li onda oni koji sada žive u preobilju, u "slasti i masti", završiti u paklu? Da se zapitaš zašto toliki žele završiti u tom paklu? Jer ga nema? Ili zato što je tamo bolje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije