osnovao zakladu

Potez njemačkog multimilijunaša iznenadio je mnoge. Otkrio je kome ostavlja tvrtku s milijunskim prometom

Counterfeit euro banknotes
Arne Dedert/DPA
06.07.2023.
u 20:45

Prodaja tvrtke nikada nije bila opcija za mene, a budući da moja žena i ja nemamo djece, odlučio sam osnovati zakladu kako bi tvrtka nastavila raditi - objasnio je Schlotterer

Modni car i milijunaš iz Njemačke Helmut Schlotterer poklanja vrijedan dar svojim radnicima. Naime, on je njima ostavio cijelu tvrtku, prenosi Fenix-magazin.de. Kako je tvrtka objavila, iznimno bogati osnivač Helmut Schlotterer prenio je svoje dionice na zakladu zaposlenika. Tako bi se vrijednosti tvrtke trebale očuvati i u budućnosti.

U 2020. godini tvrtka je imala prodaju od oko 200 milijuna eura diljem svijeta. Schlotterer je vodio tvrtku više od 50 godina, pišu njemački mediji.

Zaposlenici sada imaju priliku aktivno sudjelovati u uspjehu tvrtke i koristiti svoja glasačka prava kako bi odredili kako će se profit koristiti.

 - Više od svega važno mi je osigurati da Marc Cain dospijeva u prave ruke. Prodaja tvrtke nikada nije bila opcija za mene, a budući da moja žena i ja nemamo djece, odlučio sam osnovati zakladu kako bi tvrtka nastavila raditi - objasnio je Schlotterer koji je otkrio da će njegova cijela imovina pripasti privatnoj zakladi.

GALERIJA Ovo su najplaćenija zanimanja u Njemačkoj!

Counterfeit euro banknotes
1/15

Komentara 2

Avatar Klopsek
Klopsek
07:52 07.07.2023.

Nedaj Bože,da je koji poklonik RH hdz-a među radnicima.

DU
Deleted user
23:44 06.07.2023.

Cim odaberu predstavnika taj ce "srediti" tvrtku, kako to vec ide s ljudima :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije