Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2,4 PO RICHTERU

Potres kod Ogulina: 'Bome pošteno zatreslo'

Potres kod Ogulina
EMSC
09.05.2024.
u 23:46

Radi se o podhrtavanju od 2,4 po Richteru, prema podacima EMSC-a.

Hrvatsku je u četvrtak, u 23:16, pogodio novi potres. Epicentar je bio 17 kilometara od Ogulina, na dubini od šest kilometara. Radi se o podhrtavanju od 2,4 po Richteru, prema podacima EMSC-a.

Više desetaka građana javlja da je osjetilo potres. "Dobro potreslo", "Bome pošteno zatreslo", "Jaka tutnjava", Osjetilo se podrhtavanje i zvuk kao grmljavina", "Dobro se zatreslo", "Kratak, ali snažan", nižu se komentari na aplikaciji EMSC-a.

Podsjetimo, 4. svibnja slabiji potres osjetio se kod Siska. Prema podacima EMSC-a, potres se dogodio u 10:16, 10 kilometara sjeverno od Siska, na dubini od 10 kilometara. Bio je jačine, prema posljednjim podacima, 2.2 po Richteru. "Grmljavina", "Tutnjava", "Lagano se osjetila tutnjava", pišu na aplikaciji EMSC-a građani koji su osjetili tadašnje podhrtavanje tla.

Također, početkom svibnja područje nedaleko od Slunja pogodila su dva prilično jaka potresa. U 5:38 zabilježen je potres 4.3 prema Richteru, čiji je intenzitet u epicentru procijenjen na V-VI stupnjeva EMS ljestvice, a osjetio se diljem Hrvatske, najviše u Lici i središnjoj Hrvatskoj. Nakon toga, u 19:03, na istom području Seizmološka služba RH ponovno je zabilježila potres, magnitude 3.8 prema Richteru, čiji je intenzitet u epicentru procijenjen na V stupnjeva EMS ljestvice.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

Potres kod Ogulina
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije