Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na granici Hrvatske i Slovenije

Potres uznemirio građane: 'Kao da se tlo otvara. Iskočila sam iz kreveta od panike'

potres
EMSC
29.07.2023.
u 20:42

Najjače se osjetio na riječkom području. Seizmološka služba Hrvatske izvijestila je da su zabilježili prilično jak potres s epicentrom 7 km sjever-sjeveroistočno od Klane

Jak potres oko 19,34 sati preplašio je građane Hrvatske i Slovenije. Najjače se osjetio na riječkom području. Seizmološka služba Hrvatske izvijestila je da su zabilježili prilično jak potres s epicentrom 7 km sjever-sjeveroistočno od Klane na granici Hrvatske i Slovenije. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnja EMS ljestvice.

EMSC je javio da je potres bio bio magnitude 4,0 po Richteru, dok su Slovenci javili da je bio 3,9 po Richteru.

VEZANI ČLANCI:

No, da je bio jak govore i brojni korisnici iz Hrvatske i Slovenije koji su ostavili svoje brojne komentare na EMSC-u. 

"Iskočila sam iz kreveta od panike, prvo je slabo vibriralo i onda je naglo pojačalo. Počela sam trčati van", jedan je od komentara. "Kao da se tlo otvara, srećom kratko", komentar je iz Slovenije. 

"Dobro je zatreslo, skakale stolice, otvorilo vrata od mašine", komentar je iz Mladenića, naselja u Općini Viškovo. 

Foto: Slovenska seizmološka služba

Civilna zaštita: Nakon potresa nije bilo dojava o šteti i ozlijeđenima

Ravnateljstvo civilne zaštite priopćilo je u subotu navečer kako nakon prilično jakog potresa s epicentrom u Sloveniji,  a koji se osjetio i na širem riječkom području , nije bilo dojava o šteti i ozlijeđenim osobama.

"Županijski centar 112 Rijeka zaprimio je više od 40-ak poziva o potresu. Dojava o šteti i ozlijeđenim osobama nije bilo", kratko su izvijestili.

Seizmografi Seizmološke službe prilično jak potres zabilježili su u 19 sati i 34 minute s epicentrom sedam kilometara sjever-sjeveroistočno od Klane na granici Hrvatske i Slovenije. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnja EMS ljestvice.

Potres se osjetio na širem riječkom području.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Hazl113
Hazl113
21:00 29.07.2023.

Još jedino primorci ne znaju što znači potres preko 5 Richtera. 4 nije ništa. 5 je 16 puta jači od 4. a 5,5 50 puta jači. A 6,3 200 puta jači.

BT
Branko_Trol
20:58 29.07.2023.

Evo ja u Rijeci i jako sam uznemiren. Nisam nista osjetio. Nesirite paniku!!!!

Avatar Marko
Marko
22:17 29.07.2023.

Šta se ima raditi u krevetu u 19,30?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije