Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOGU GA UGASITI

Požar na brodu s kontejnerima u Šri Lanci gori već šesti dan

Smoke rises from a fire onboard the MV X-Press Pearl container in the seas off the Colombo Harbour in Ja-Ela
Foto: SRI LANKA AIRFORCE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
26.05.2021.
u 17:45

Protiv požara bori se pet tegljača, a vatra se proširila na palubu gdje se nalazi brodski most

Požar na brodu s kontejnerima u Šri Lanci koji prevozi kemikalije gori šest dan, a Indija je poslala brodove da pomognu u gašenju vatre, rekli su dužnosnici.

Protiv požara bori se pet tegljača, a  vatra se proširila na palubu gdje se nalazi brodski most, rekao je glasnogovornik mornarice Indika de Silva.

Članovi posade, spasioci i vatrogasci evakuirali su brod u utorak nakon eksplozije, a nekoliko se kontejnera srušilo u more, piše AP.

Fotografije iz zraka koje su jučer objavljene pokazale su kako je brod zahvaćen plamenom i gustim dimom, a snažan vjetar pojačavao je požar.

- Brod je sada nagnut udesno zbog nevremena na moru - navodi se u priopćenju mornarice.

Mornarica vjeruje da je požar izazvala kemikalija koja se prevozila brodom pod zastavom Singapura. Brod je prevozio 1486 kontejnera, uključujući 25 tona dušične kiseline i drugih kemikalija.

Posada broda broji 25 članova među kojima su državljani Filipina, Kine, Indije i Rusije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije