DOZNAJE VEČERNJI

Poznati novi detalji iz Grčke: Dosad uhićena 4 navijača AEK-a zbog krvavog sukoba s Boysima

Atena: Navijači AEK-a transparentom odali počast ubijenom navijaču
Marko Lukunic/PIXSELL
06.12.2023.
u 12:35

Neslužbeno doznajemo i da se obrana Bad Blue Boysa nada da će eventualna najteža optužba protiv njih biti tučnjava sa smrtnom posljedicom kad i ako optužnica bude podignuta.

Večernji list doznaje da su dosad uhićena četiri navijača grčkog kluba AEK-a koja su bila uključena u krvavi sukob s navijačima zagrebačkog Dinama. Uhićenja su se događala u posljednjim tjednima, a prema našim izvorima, njih se također tereti za ista djela kao Boyse, osim za udruživanje u zločinačku organizaciju. 

Jedan od uhićenih je i navijač AEK-a koji se dovodi u vezi s jednim od dva pronađena noža, a na kojima se temelji optužba tužiteljstva za ubojstvo protiv nepoznatog počinitelja. Na nožu je, naime, pronađen DNK tog uhićenog 35-godišnjeg navijača, kao i DNK ubijenog Michalisa Katsourisa. On je, pak, na ispitivanju, kako doznajemo, kazao da nikada ne bi ubio Katsourisa jer su bili prijatelji. Tvrdi da ga nije zarezao i da nema veze s njegovim ubojstvom. Nakon ispitivanja vraćen je u grčki zatvor, gdje od ranije boravi zbog sudjelovanja u izgredima. 

Atena: Navijači AEK-a transparentom odali počast ubijenom navijaču
1/32

Što se ubojstva tiče, optužbe su protiv nepoznatog počinitelja. Neslužbeno doznajemo i da se obrana Bad Blue Boysa nada da će eventualna najteža optužba protiv njih biti tučnjava sa smrtnom posljedicom kad i ako optužnica bude podignuta. Za što su sve Boysi optuženi, možete pročitati ovdje.

Podsjetimo, u srijedu je i posljednja skupina Boysa, njih 20-ak, dala iskaz na sudu nakon krvavih nereda u kolovozu u sklopu istrage o smrti navijača AEK-a Michalisa Katsourisa. Danas je posljednji dan davanja iskaza, nakon čega slijedi odlučivanje o prijedlozima obrane za puštanjem svih pritvorenih iz istražnog zatvora. To može potrajati do Božića, no sam proces suđenja mogao bi početi i za godinu dana. Sudac istrage odlučivat će tko od osumnjičenih eventualno izlazi na slobodu da se brani, a tko ostaje u istražnom zatvoru, koji prema grčkom kaznenom zakonu može trajati 18 mjeseci.

Svi uhićeni Hrvati u Ateni prilikom prvog ispitivanja u kolovozu iskazali su da nisu krivi za smrt Katsourisa. Večernji list objavio je u utorak dio njihovih iskaza, koje možete pročitati ovdje.

VEZANI ČLANCI:

Netom nakon uhićenja zbog tučnjave između Bad Blue Boysa i navijača AEK-a u Grčkoj, navijač Dinama u iskazu je, kako doznajemo, rekao: "U Grčku smo došli organizirano. Sve je dogovoreno u Zagrebu, a komunikacija je išla preko aplikacija. Granice smo prošli normalno, nije bilo nikakvih problema. Sa sobom nismo imali nikakva oružja, niti smo u Atenu došli s namjerom nekoga ubiti." A baš temeljem tih izjava, kako je objavio reporter 24sata, istražitelji su Hrvate optužili za kazneno djelo udruživanja u kriminalnu organizaciju. U kasnijim izjavama navijači su kazali da su došli podržati svoj klub, dok su neki rekli da su došli turistički. 

Neslužbeno doznajemo i da se neki od Boysa brane izjavama da su došli na utakmicu Panathinaikosa i Marseillea. Brane se time da su išli na utakmicu Panathinaikos i Marseille, za koje su ih čekale ulaznice do kojih nisu mogli doći jer su napadnuti ispred stadiona AEK-a. Neslužbeno, 37 noževa kod navijača AEK-a na snimkama pobrojana je obrana BBB-a, dok u automobilima Boysa, kako se tvrdi, nije bilo nijednog.

- Ja nisam ni bio na stadionu. Mene su uhitili u hotelu. Nisam sudjelovao u tučnjavi niti sam upoznat s cijelom situacijom. Nemam nikakve veze s tim, a posebno nemam veze s ubojstvom Michalisa - stoji u iskazu jednoga od utamničenih BBB-a koji je istu priču ponovio i nakon prvog ispitivanja u kolovozu.

- U Atenu smo došli podržati naš klub, ali nismo imali namjeru organizirano se potući. Nismo ni znali što se događa. Krenula je tučnjava, bili su tu i brojni grčki navijači. Napali su i nas, morali smo se braniti. Nismo imali namjeru tući se. Ne sjećam se svih detalja dobro jer je bila velika gužva, ljudi su trčali. Nismo znali kuda idemo, samo sam htio pobjeći od svega i tako se spasiti - izjavio je Hrvat. 

VEZANI ČLANCI:

Dio hrvatskih navijača potvrdio je da je bio kod stadiona u vrijeme "makljaže", ali svi su, kako Večernji list doznaje, poricali da su sudjelovali u ubojstvu navijača AEK-a Michalisa. 

VIDEO Od devet sati na atenskom sudu počinje davanje iskaza još 20-ak pripadnika BBB-a

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:42 06.12.2023.

BBB demantiraju vas snimke prije tuče gdje ste se poredali u kordon držeći palice u rukama, ne znam da li ste svjesni da ima preko 50 tak vaših snimki a da niti na jednoj ne pijete kavu i ne ližete sladoled. Inače siguran sam da ste kukavice, jer da se volite potući onda bi ste trenirali MMA ili boks, obzirom da se bojite batine jaki ste samo grupno, ono vi ste oni koji sa sigurne udaljenosti gađa te kamenom a kasnije na sudu kmeći kao dijete.

BA
Barba56
12:53 06.12.2023.

Izgleda da su se njih 102 tukli protiv 4 AEK navijaca .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije