19.02.2016. u 08:22

Sva je sreća da je premijer poduzetniji od ministra poduzetništva

Mate Rimac, inovator i poduzetnik, prepoznat po proizvodnji vrhunskih automobila na električni pogon, uvršten je potkraj prošle godine među 10 najutjecajnijih Europljana mlađih od 40 godina.

Osnivač, vlasnik i direktor tvrtki Rimac automobili i Greyp Bikes ipak još nije dovoljno utjecajan u svojoj domovini. Početkom tjedna gostujući na televiziji N1 Rimac se požalio da mu Vlada već tri tjedna ne odgovara na pismo u kojem upozorava da jedna velika automobilska kompanija razmatra hoće li uložiti u gradnju tvornice u Hrvatskoj ili u nekoj drugoj zemlji.

Tek nakon što je pismo procurilo u javnost, premijer Orešković je osobno telefonski razgovarao s poduzetnikom te dogovorio skori razgovor o potencijalno velikoj investiciji. O svemu se s još većim zakašnjenjem oglasio i resorni ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji očito ima nešto sofisticiraniji pristup komunikaciji od premijera.

„O tom dopisu ne znam ništa. Pozivam Rimca da kontaktira s tajnicom ili kabinetom ministra poduzetništva“, rekao je u srijedu novinarima novi poduzetni ministar. Odnio vrag i žurbu i Rimca i strane investitore. Sva je sreća da je premijer poduzetniji od ministra poduzetništva.

>>Slučajno otkrili da je išetao iz zatvora i nije se vratio

>>Josipu Manoliću policija nije dala produljiti vozaču do stote godine

Ključne riječi

Komentara 8

PI
pipnicar
12:10 19.02.2016.

Koncept brzog sportskog električnog automobila je željezno drvo. Može na nekoj pisti s Ferarijem ali je ustvari samo Big Boys Toys, Igračka za bogate skorojevice bez praktične vrijednosti. To proizlazi iz činjenice da su baterije prazne proje nego kažeš keks, Hibridi i električni automobila imaju smisla ako imaju bar 50-100 km radijus za vožnju na posao ili s posla. Ostalo je zajebancija kao uostalom i Jurkovićevo novinarstvo

JO
jozomali
10:12 19.02.2016.

Moj Rimac.....u Americi bi već bio miljarder....a bome i u Njemačkoj.....kod nas inovaciju i poduzetnika ne znaju prepoznati ni kad im se servira pod nos! Naš ministar nepoduzimanja je odličan o tome što "radi"....nije čudo!....kakva mu je stranka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije