Kritizirala miloševićev režim

Preminula srpska novinarka i antiratna aktivistica Tamara Kaliterna

tamara kaliterna
Foto: Tamara Kaliterna Facebook profil
19.12.2013.
u 12:31

Kaliterna je rođena u Zagrebu 1945. godine, a djetinjstvo provela u Rijeci. Sociologiju je diplomirala u Beogradu. Novinarstvom se počela baviti za vrijeme studija.

Nakon duge i teške bolesti, sinoć je preminula Tamara Kaliterna (68), istaknuta srpska novinarka, urednica i antiratna aktivistica, jedna od oštrih kritičarki vladavine Slobodana Miloševića, javlja Danas.

Kaliterna je rođena u Zagrebu 1945. godine, a djetinjstvo provela u Rijeci. Sociologiju je diplomirala u Beogradu. Novinarstvom se počela baviti za vrijeme studija.

Od 1968. do 1975. radila je u tjedniku ''Ekonomska politika“ zatim do 1995. u novinskoj agenciji Tanjug. U Tanjugu je bila zaposlena u vanjskopolitičkoj redakciji, najprije kao novinar, a zatim kao urednik.

Radila je i u agenciji FoNet. Od 1996. bila je urednik u dnevniku ''Danas“. Pisala je i za beogradski mjesečnik ''Republika“, tjednik ''Nedjelja“ iz Sarajeva, tjednike ''Nezavisni“ i ''Bulevar“ iz Vojvodine, te ''Monitor“ iz Crne Gore. Surađivala je i sa portalima Autonomija i Peščanik te magazinom ''Helsinška povelja''.

Bila je članica Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Knjiga odabranih tekstova Tamare Kaliterna “Ponavljači lažne historije” objavljena je ove godine u izdanju novosadske Cenzure i Žena u crnom.

>>Žene u crnom: U Srbiji se još šuti o zločinima u Vukovaru

Komentara 2

DU
Deleted user
13:05 19.12.2013.

srpski antiratni aktivisti iskacu iz pastete sa 20 godina zakasnjenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije