Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji tragedije na visu

Preminuli muškarac bio je iskusni ronilac: 'Sve smo odradili po protokolu, nas trojica smo izronila, on nije'

Ronilačka oprema
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
28.06.2024.
u 14:33

Lokacija na kojoj se dogodila tragična nesreća popularna je među roniocima. Radi se o olupini bombardera poznatijeg kao "Tennessee Sunshine" koji se nakon bombardiranja zagrebačkog željezničkog kolodvora 1945. godine srušio u blizini Visa

U četvrtak oko 12:40 sati u uvali Rukavac na Visu pronađeno je tijelo muškarca koji je u trenutku smrti ronio s ronilačkom opremom, priopćila je jučer splitsko-dalmatinska policija. Muškarac je, doznaje se danas, bio iskusni ronilac porijeklom iz Danske, a sumnja se da bi uzrok smrti mogao biti kvar na opremi.

Domaći stanovnici koji su s Dancem taj dan ronili potreseni su događajem. Ispričali su za Slobodnu Dalmaciju da su zaronili do aviona B17, olupine iz Drugog svjetskog rata. "Radilo se o organiziranom zaronu, sve je rađeno po protokolu, no jedan od četiri ronioca koji su se spuštali na dno, na dubinu od 70 metara, nije izronio. Stvarno nam je žao, shrvani smo i potreseni" komentirali su.

Otkrili su da je 58-godišnji Danac, iskusni ronilac, donio vlastitu opremu, a istražnim radnjama utvrdit će se kako i zbog čega je došlo do problema, s obzirom na to da se radi o čovjeku s dugogodišnjim iskustvom ronjenja. 

Inače, lokacija na kojoj se dogodila tragična nesreća popularna je među roniocima. Radi se o olupini bombardera poznatijeg kao "Tennessee Sunshine" koji se nakon bombardiranja zagrebačkog željezničkog kolodvora 1945. godine srušio u blizini Visa. Olupina se nalazi na dubini od 72 metra, otprilike 150 metara od rta Polivalo na južnoj strani otoka.

VIDEO Golema rupa progutala nogometno igralište

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije