Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podlegao ozljedama

Preminuo Plivin radnik koji je teško ozlijeđen u eksploziji

pliva,požar,vatrogasci (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
19.03.2012.
u 13:22

Drugi je teže ozlijeđeni Plivin zaposlenik izvan životne opasnosti i oporavlja se u Klinici za traumatologiju

Saša Burnić, jedan od dvojice teško ozlijeđenih Plivinih radnika koji su stradali u požaru nakon eksplozije proizvodnog pogona u petak, preminuo je jutros u bolnici.

– Unatoč brzim reakcijama svih timova, a posebice liječničkog tima Klinike za traumatologiju u Zagrebu, sa žalošću moramo priopćiti da je Saša Burnić, jedan od dvojice naših kolega koji je najteže ozlijeđen, preminuo – potvrdili su nam iz Plive.

Iz Plive izražavaju iskrenu sućut svim članovima obitelji tragično stradalog kolege.

– Iako su sve nadležne Plivine službe kao i odgovorni u gradu reagirali u najkraćem vremenskom roku, nastale ozljede bile su preteške. Preminuli Saša Burnić u Plivi je radio od 2007. u farmaceutskoj proizvodnji, a zaposlenici Plive s tugom će ga se sjećati kao izuzetno vrijednog i požrtvovnog. Iako nije moguće nadoknaditi ovako tragičan gubitak za sve nas, Pliva će pružiti svu potrebnu pomoć članovima obitelji – navodi se u službenom priopćenju Plive.

Drugi je teže ozlijeđeni Plivin zaposlenik izvan životne opasnosti i oporavlja se u Klinici za traumatologiju. Djelatnici kojima je pružena medicinska pomoć zbog udisanja dima pušteni su iz KB-a Sveti Duh na kućnu njegu.

Nesreća se dogodila nakon što je buknuo požar u proizvodnom pogonu Plive na lokaciji Prilaz baruna Filipovića, u zgradi farmaceutskih tehničkih operacija. Očevid i istražne radnje još traju, a do utvrđivanja svih relevantnih činjenica proizvodnja će biti zaustavljena. U istrazi i sanaciji bit će uključene sve hrvatske stručne službe, ali i inozemni stručnjaci.

Plivina postrojenja spadaju u najsuvremenija i sagrađena su prije samo nekoliko godina. Iako su redovito održavana kako bi se osigurali najbolji standardi i stupanj sigurnosti i zdravlja zaposlenika, nažalost, dogodila se tragedija.

Ključne riječi

Komentara 6

IN
InfoMan
15:31 19.03.2012.

Sjetimo se da je jedno prije 6 mjeseci na istom mjestu takodjer bila identicna nesreca. Nije li to znak da nesto tamo nije u redu?

Avatar amore
amore
14:49 19.03.2012.

Počivao u miru božjem.

XN
xnet0822
15:18 19.03.2012.

Iskrena sućut njegovoj obitelji R.I.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije