EMILY HAND (8)

Preokret u slučaju ubijene djevojčice u izraelskom kibucu: Vjeruje se da je među otetima u Gazi

Damage is pictured in Kibbutz Kfar Aza
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/20
06.11.2023.
u 17:01

Njezin otac Thomas Hand ranije je za CNN u suzama kazao kako mu je laknulo kada je čuo da njegova kćer poginula, smatrajući kako je puno gore od smrti ono što rade ljudima u Gazi

Emily Hand, 8-godišnja djevojčica za koju se vjerovalo da je poginula u Hamasovim napadima na kibuce u Izraelu 7. listopada, moguće je živa i trenutno se nalazi u Gazi kao taokinja. Ove tvrdnje iznijela je njena polusestra Natali Hand koja je za izraelski RTE ispričala kako su im vlasti potvrdile kako Emily zapravo nije mrtva, već je zarobljena unutar Pojasa Gaze.

Njezin otac Thomas Hand ranije je ispričao za CNN kako su izgledali prvi trenuci nakon saznanja da je Emily poginula. Ona je, ranije je govorio otac, večer prije prespavala kod prijateljice, a to jutro kada je došlo do napada izraelske vlasti kazale su mu kako je poginula. Thomas je i tada kroz suze kazao kako mu je ''laknulo'' kada je čuo da njegova kćer poginula, smatrajući kako je puno gore od smrti ono što rade ljudima u Gazi. 

Natali Hand je nakon najnovijih informacija kontaktirala i irsku vladu kako bi im pomogli vratiti Emily nazad, s obzirom na to da je otac inače i irskog državljanstva. 

- Kao zombiji smo, nemamo više suza za isplakati. Bili smo slomljeni i sada nam se vratila nada. Snažni smo i napravit ćemo sve - kazala je Natali, dodajući kako pomisao da Emily pati živa noćna mora za cijelu obitelj.

POVEZANI ČLANCI:

- Imam toliko snimaka Emily kako se smije i pjeva, i želim to ponovno čuti - poručila je Natali. Inače, i majka Natali poginula je u napadima, a njihova obiteljska kuća bila je spaljena do temelja. 

- Svi u Izraelu su nekoga izgubili ili im se nešto dogodilo. Svi smo u tuzi, cijela država - poručila je. 

>> VIDEO Gužve pred jedinim izlazom iz Gaze koji nije pod kontrolom Izraela: Stotine čekaju otvaranje prijelaza Rafah

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije