pustila je u dom

Prevarili je rekavši joj da se zbog EU vrši provjera zlata i novčanica

'07.06.2011., Zagreb - Zastava Europske unije i Republike Hrvatske.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Antonio Bronić/PIXSELL
15.03.2013.
u 10:04

Tijekom razgovora nepoznate žene i vlasnice kuće, gošći je zazvonio mobitel i na vezi je navodno bila djelatnica banke koja je vlasnicu zamolila da gošći preda sav novac i zlatninu koju trenutno ima u svom domu, što je vlasnica i učinila

KORIJA - Nepoznata ženska osoba je prouzročila veliku imovinsku prijevaru nad starijom osobom s područja Korije. Prijevara se dogodila u trenutku kada je nepoznata ženska osoba došla do ulaznih vrata oštećene osobe (vlasnice kuće), te zamolila korištenje toaleta.. Kada je nepoznata gospođa ušla u unutrašnjost kuće, pojasnila je vlasnici kuće, u neformalnom razgovoru, da će se u Hrvatskoj, prilikom ulaska u Europsku uniju početi vršiti provjere novčanica i zlata koji se nalaze u posjedu vlasnika pojedinih domova. Tijekom razgovora nepoznate žene i vlasnice kuće, gošći je zazvonio mobitel i na vezi je navodno bila djelatnica banke koja je vlasnicu kuće zamolila (putem mobitela) da gošći preda sav novac i zlatninu koju trenutno ima u svom domu, što je vlasnica i nepromišljeno učinila, kako bi se izvršila tzv. „europska provjera”.

Vlasnica zlata i novca je dobila povratnu informaciju od prevarantice, da će joj novac i zlato biti vraćeno u kratkom roku, nakon što se provjeri. Prevarantica je potom pobjegla, a materijalna šteta koju je prouzročila vlasnici iznosi nekoliko tisuća kuna. Slijedi podnošenje prijave protiv nepoznate počiniteljice. Ovim putem policija upućuje dodatno upozorenje građanima kojim ih želi upozoriti na moguće prijevare i dodatni oprez. Osobita pažnja se upućuje osobama starije životne dobi da u trenutku kada se prosjaci ili djelatnici banke pojave na njihovom kućnom pragu, s izgovorom provjere imovine i sličnih zahtjeva, da takve osobe ne puštaju u kuću te da ne ostvaruju s njima nikakav osobni kontakt te da pravovremeno obavijeste policiju na broj 192.  

>> Starijoj Riječanki na prijevaru uzela više desetaka tisuća kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije