HAC

Prijavio upravu jer ga ne vraća na posao

Foto: Robert Anic/PIXSELL
21.06.2014.
u 17:00

Ukupno 18 radnika otpušteno je 2012. godine iako njihova mjesta nisu bila reizborna nego nižerangirana

Radnici Hrvatskih autocesta koji su u lipnju 2012. godine, nakon što je Kukuriku koalicija postavila novu upravu, dobili otkaze pokrenuli su radne sporove na sudovima i uglavnom dobili presude zbog nezakonitih otkaza. Riječ je o 18 zaposlenika na nižerangiranim radnim mjestima čiji ugovori nisu bili reizborni, a njih sedam do osam, prema našim informacijama, već ima pravomoćne presude. Unatoč tim presudama, tvrde naši sugovornici, uprava HAC-a izbjegava ih vratiti na radna mjesta, a jedan je zaposlenik ovih dana protiv uprave podigao kaznenu prijavu.

Taj radnik (podaci poznati redakciji) kazneno je prijavio Davora Mihovilića i Marijana Sentea jer mu je HAC, piše u kaznenoj prijavi, na prijevaru ponudio radno mjesto kojeg u Pravilniku o unutarnjem ustroju tog javnog poduzeća – nema. Također, HAC je prijavio i zato što mu od 16. srpnja 2013. do 16. veljače 2014. nisu isplatili dugovane plaće. Naši sugovornici tvrde da su ti radnici, uglavnom branitelji, a među njima i invalid Domovinskog rata, otkaze dobili zbog lažnih anonimnih prijava i navodno narušenih međuljudskih odnosa.

U HAC-u pak tvrde da su primili četiri pravomoćne presude i da je dvoje radnika prihvatilo ponuđene poslove, a dvoje odbilo. Naglašavaju da su ti radnici bili zaposleni na naplati cestarine, odnosno na održavanju, a da su nakon restrukturiranja HAC- te djelatnosti izdvojene u tvrtku kćer. Zato im nisu mogli ponuditi njihova stara radna mjesta nego radna mjesta u HAC-u. Tvrde da nema mogućnosti zaposliti ih u tvrtki kćeri. O kaznenoj prijavi kažu da nemaju saznanja.

>> Milanović napao Bandića, a krivac Hrvatske autoceste pod njegovom nadležnošću

Komentara 6

NS
nemoralni sindikalac
21:59 21.06.2014.

Ništa novo niti neobično. Ovo je tipična priča vezana za vladavinu kadrova KUKURIKU koalicije. Ovi što ništa ne znaju (čitaj prave se grbavi) zaboravljaju da ih neznanje neće abolirati od odgovornosti. Nije točna tvrdnja da ih ne mogu vratiti uu HAC ONC na radna mjesta sa kojih su ih nezakonito smijenili. Ne samo da ih mogu nego i moraju ih vratiti, ali ne smiju jer se boje moralnog sindikalca Stanića, koji obeća, ali ne provede skupljanje potpisa protiv monetizacije. Vjerojatno oni ne znaju niti da HAC ONC ne održava autoceste po „Standardu redovnog održavanja“ , ali im plaćaju kao da se sve održava sukladno Standardu. Zaleđena autocesta, šahtovi u niskom letu, padajući stupovi javne rasvjete, zatvoreni sanitarni čvorovi, za čiju izgradnju su potrošeni milijuni ….. također su njima nepoznanice. Jednoga dana će zakucati pravda i na njihova vrata, a tada će imati dosta vremena za razmišljnje....

NE
neboiznadzagreba
20:55 21.06.2014.

Ne mogu ih vratiti na stara radna mjesta u tvrtku kćer, već im nude mjesta sa kojih ih za mjesec dana mogu otpustiti jer su ih izmišlili da bi poštovali sudske presude i zamaskirali odgovornost Sente i uprave zbog nezakonitih otkaza i time nanesene štete HAC-u; baš mi je drago da ih je netko kazneno prijavio , jedino žalim što će štetu platiti država a ne Senta i članovi uprave .

ZA
ZagorskiVitez
22:23 22.06.2014.

Svekolikom puku hrvatskom treba bit znano da je njihovim smjenama kumovao i sindikalac Stanić koji je kao predsjednik Radničkog vijeća zajedno sa svojim trabantima dao suglasnosnost za njihovu smjenu u rekordnom vremenu, a potpise članova RV naknadno skupljao po grobljuu u Sl.Brodu za vrijeme sahrane. Naravno sada isti dobivaju pravomoćne presude i po odluci suda moraju biti vraćeni na radna mjesta prije smjene, ali smiješna Uprava HAC-a na čijem sučelu trgovac i fiškal uz svestranu pomoć prodavača konzervi i suhomesnati proizvoda iz Gavrilovića Grbca koji odjednom postade stručnjak za održavanje i naplatu cestarine i posta predsjednik Uprave HAC-ONC ne prizna odluke hrvatskog suda. Zar je to normalno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije