IZGUBIO BITKU

Prijeti li kazneni progon pomagačima i izvršiteljima eutanazije nad Vanjom Špiljkom?

14.09.2024.
u 06:48

Daniel Karsai prije dvije godine biciklirao je po 40-50 km, a sada je izložen postupnom gašenju motoričkih funkcija pa se zato bori se za pravo na dostojanstvenu smrt kad zbog potpune paralize, ali pri punoj svijesti poželi prekinuti nepodnošljivu patnju.

Komentara 12

LJ
ljudemisi
08:52 14.09.2024.

Da nam nije pravosuđe u rukama ostataka zločinačkog komunizma špiljak. manolić, buda i slični bi umrli u zatvoru.

ŽI
Živac
08:26 14.09.2024.

Znači možeš umirati postupno i potpomognuto (palihativna skrb) ali je zabranjeno, dakle i kažnjivo umrijeti potpomognuto naglo!

MK
mksdk
07:19 14.09.2024.

Ateizam i nihilizam su nerazdvojni. Progres o kojemu ateisti govore je, u osnivi, progres prema zaključcima koji proizlaze iz nihilističke filozofije. Danas je to borba za pravo na "dostojanstvenu smrt" ubijanjem suicidalne osobe, sutra će to biti traženje prava da se napravi dječja pašteta (u onom doslovnom smislu). Jer, objektivno, iz ateističkog promatranja svijeta, nema nikakve razlike u intrizičnoj vrijednosti bilo kojeg života: onih nerođenih ili onih rođenih, zdravih, bolesnih ili hendikepiranih, jakih ili slabih... svi su oni jednako bezvrijedni i bezznačajni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije