MISIJA POTPORE UKRAJINI

Primorac o Milanovićevoj odluci: 'Još jedan štetan igrokaz u predizborne svrhe'

Zagreb: Dragan Primorac sudjelovao na sastanku Središnjeg odbora Hrvatske stranke umirovljenika
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
02.10.2024.
u 16:48

Gospodin Milanović u zadnja dva mjeseca svoga mandata pokušava biti i veliki strateg i vojskovođa, komentirao je Dragan Primorac

Kandidat za predsjednika Dragan Primorac komentirao je potez predsjednika Zorana Milanovića vezan uz misiju potpore Ukrajini. Naime, predsjednik Milanović odbio je poslati pripadnike OSRH-a u misiju potpore Ukrajini. "Vlada želi poslati pripadnike OSRH u misiju potpore Ukrajini, ali provedba takve odluke u nadležnosti je Predsjednika Republike kao Vrhovnog zapovjednika OSRH i on je u okviru svoje ustavne nadležnosti odlučio da neće dati prethodnu suglasnost na odluku o  sudjelovanju pripadnika OSRH u takvoj misiji koja može potencijalno štetno djelovati na nacionalne interese Republike Hrvatske", priopćio je jučer Ured predsjednika. 

Primorac je, kako prenosi N1, kazao: “Gospodin Milanović u zadnja dva mjeseca svoga mandata pokušava biti i veliki strateg i vojskovođa. U konkretnom slučaju zabranio je odlazak naših pet časnika u Njemačku. Dakle, nitko nije niti predložio, niti zabranio, uključujući Milanovića odlazak časnika Hrvatske vojske u bilo kakvu ratom zahvaćenu regiju, već u obučni centar u državu članicu EU.”

"Stoga, čemu ovaj igrokaz?”, upitao je Dragan Primorac pa nastavio: “Naime, uobičajena je praksa u zemljama članicama NATO saveza kojim pripadamo i koji predstavlja našu sigurnost od bilo kakve ugroze naših ljudi i granica, da profesionalna vojska surađuje. Na to nas, uostalom obvezuju naši ugovori, a gospodin Milanović je pravnik i vjerojatno zna načela, pacta sunt servanda ili ugovori se moraju poštivati. Kršenje jednog od glavnih načela međunarodnog prava je još jedan štetan igrokaz u predizborne svrhe koji naš odnos prema saveznicima duboko kompromitira i ne da štiti Hrvatske interese, već i duboko šteti".

GALERIJA Pogledajte kako su Milanović i Plenković izgledali u djetinjstvu: Danas su 'smrtni neprijatelji', a sukob seže u 2012.
Zagreb: Dragan Primorac sudjelovao na sastanku Središnjeg odbora Hrvatske stranke umirovljenika
1/44

Komentara 3

IG
IgorY
18:45 02.10.2024.

Ajmo čuti što primorac misli o svojim prijateljima Izraelcima. Nekako zadnje vrijeme to baš ne ističe. Ajde gukni malo lutkice Izraela i Amerikanaca.

RE
REYAM
18:05 02.10.2024.

Obzirom da Milanović ima isti stav već nekoliko godina, ovo može biti samo Primorčev predizborni igrokaz.

Avatar Grga
Grga
18:21 02.10.2024.

RuskoSrpski svet je za Zorana, i jest njihov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije