Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Priručnik za poker: Zašto poker nije igra na sreću?

Poker novo
Jurica Galoić/Pixsell
PR
Autor
PR članak
18.12.2010.
u 07:00

U prvom dijelu škole pokera možete doznati neke od glavnih čimbenika koji poker razlikuju od igara na sreću.

Škola pokera (prvi dio)
U školi pokera predstavit ćemo vam osnove pokera i neke koncepte koje koriste najbolji igrači na svijetu. U prvom dijelu možete doznati neke od glavnih čimbenika koji poker razlikuju od igara na sreću. Sve igre na sreću dizajnirane su u skladu sa strogim matematičkim konceptima koji u konačnici osiguravaju profit samo kasinu, a poker nije igra protiv računala nego pravih ljudi.

Znanje i iskustvo ti su koji međusobno razlikuju igrače. Kao primjer klasične igre na sreću možemo uzeti rulet gdje vaš način igre ne utječe na konačan ishod. Bez obzira na koje ste brojeve uložili, šanse za dobitak uvijek su iste. Također, možete slaviti deset puta uzastopce, no dugoročno gledano kod svakog uloga izgubit ćete oko 3 posto od svog uloga i to se nikako ne može izbjeći.

U pokeru postoji mogućnost odluke
Poker je potpuno drugačiji. U bilo kojem trenutku imate mogućnost odluke koja može promijeniti tijek igre i time utjecati na konačni ishod. Sve počinje već kod odabira početnih karata. Ako nisu dovoljno dobre, možete se odmah povući iz igre. Razmišljanje u stilu »nikad ne možeš znati što će flop donijeti« kod ozbiljnog pokera nije opcija jer će dugoročnu korist imati bolje početne ruke poput visokih parova ili pak karte s visokim vrijednostima. Naravno, u pokeru ćete vrlo često i izgubiti jer je protivnik imao više sreće nego znanja, no uvijek imajte na umu da jedna odigrana ruka ne znači ništa. Sreća je u pokeru samo kratkoročna, a dugoročno gledano taj se čimbenik gotovo potpuno izgubi i pobjedu će odnijeti igrač s više znanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?