Iza brave

Pritvoreni dileri žale se na previsoku "cijenu slobode"

kokain (1)
PUZ, Arhivska fotografija
14.12.2010.
u 19:45

U riječkom pritvoru završila su četvorica Splićana koje USKOK sumnjiči kao članove skupine Slobodana Kašića

Dok Slobodan Kašić, prvoosumnjičeni u novom slučaju krijumčarenja kokaina, u ekstradicijskom pritvoru u Limi u Peruu, gdje je završio kad je u kolovozu uhićen prema Interpolovoj tjeralici, čeka izručenje Hrvatskoj, u riječkom pritvoru od nedjelje su četvorica njegovih kompanjona, Splićani Stjepan Vuletić, Tonči Buljanović, Zoran Zec i Damir Šerbe.

Svu petoricu, doznaje se, USKOK tereti kao udruženu kriminalnu skupinu koja je u više navrata prokrijumčarila ili pokušala prokrijumčariti kokain, no saznanja USKOK-a, koji ih je posebnim mjerama dulje vrijeme nadzirao, o organizaciji posla s drogom, zbog tajnosti istrage nisu poznati.

Droga, pri njihovu uhićenju, nije pronađena. Sudac istrage odredio im je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke jednomjesečni pritvor koji bi mogla zamijeniti sloboda ako plate jamčevine u iznosima od 100 tisuća kuna Vuletić, 75 tisuća kuna Buljanović i po 50 tisuća kuna Zec i Šerbe, no čini se da novca nemaju i svi su najavili žalbe.

Komentara 2

KM
kraljevic_marko
07:31 15.12.2010.

Ma super! Ako plate jamčevinu onda neće utjecati na svjedoke. Je, je istina je, pisalo je u novinama.

Avatar Aahz
Aahz
13:51 15.12.2010.

Jbg....nisu stigli prodat pa nemaju love. Al možda ak ponude koji kilicu.....nikad se nezna.... Nije baš da mi je žao......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije