Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Što zelenije, to iskrenije'

Proglašen pobjednik ovogodišnjeg projekta Moja.hr! Nagrada je pripala Davidu Županiću iz Varaždina

Pleternica: Završnica projekta moja.hr na platou Muzeja bećarca
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/66
07.06.2024.
u 22:07

Ovogodišnjom natječajnom temom "Što zelenije, to iskrenije" od mladih smo autora tražili da nam kažu i pokažu kakav je naš odnos prema prirodi koja nas okružuje

- Poprilično sam iznenađen, pogotovo sad kad sam vidio sve filmove večeras – rekao je David Županić nakon što su državni tajnik u ministarstvu turizma Tomislav Družak i požeško-slavonska županica Antonija Jozić pod svjetlima pozornice postavljene na Trgu bećarca u Pleternici pročitali ime ovogodišnjeg pobjednika u multimedijalnom projektu Moja.hr u kojem je David predstavljao svoju Varaždinsku županiju.

Taj je projekt Večernjeg lista - koji podržavaju Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica, a partner mu je Hrvatska radiotelevizija - pojednostavljeno rečeno, natjecanje mladih i kreativnih ljudi iz dvadeset naših županija i Grada Zagreba u jednominutnim filmovima. Ovogodišnjom natječajnom temom "Što zelenije, to iskrenije" od mladih smo autora tražili da nam kažu i pokažu kakav je naš odnos prema prirodi koja nas okružuje.

Pleternica: Završnica projekta moja.hr na platou Muzeja bećarca
1/66

Žiri u kojem su bili glasnogovornica Ministarstva turizma i sporta Jelena Kolar, direktorica sektora za promociju i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice Martina Srnec, profesor odnosa s javnošću i komunikacijski stručnjak Božo Skoko, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Gray Davor Bruketa, novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević, montažer jedanaest igranih filmova i dobitnik triju Zlatnih arena za montažu, Hrvoje Mršić te autor projekta Moja.hr, scenarist Alen Đurica, odabrao je tri prvoplasirana tima.

Uz novčane nagrade, svima su im pripali e-pretplata na Večernji list te statua Jedro, rad akademskog kipara Mate Turića. Autor prvonagrađenog filma dobio je 2000 eura. David dolazi iz Brezja Dravskog, sela u općini Cestica, na granici sa Slovenijom. U svome je kraju poznatiji kao David Who, bavi se glazbom i video produkcijom, a u njegovu filmu glumio je dječak Jakov kojem je s pozornice David zahvalio. Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i direktorica sektora za promociju i oglašavanje HTZ-a Martina Srnec uručili su ček na 1500 eura drugoplasiranoj ekipi iz koji su predstavljali Antonio Sito i Josip Blažević u Osječko-baranjskoj županiji.

POVEZANI ČLANCI:

- Prijavio sam se i mislio: lako ću ja to. A onda... Najprije sam pomislio jooj, samo da ništa ne dobijem, da ne moram opet izići pred voditelje. A sad mi je baš drago što sam osvojio nagradu, što sam upoznao sve te mlade ljude i vidio sve ove filmove – rekao je vidno uzbuđen Antonio Sito. Odlukom žirija treće je mjesto pripalo ekipi iz Grada Zagreba, a nagradu - čeka na 1000 eura - su Hani Kocijan i Roku Ragužu uručili direktorica Večernjeg lista Ivana Krajinović i glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić.

- Super, super. Baš nam je drago. I odlično je sve ovo – rekli su zadovoljno.

Završnica projekta održana je u Pleternici zato što su lanjski pobjednici Dora Jurić,Gabriela Pranjić i Karlo Hruškar iz Požeško-slavonske županije pa je ta županija bila i domaćinom ovogodišnjeg izbora. Prije samog proglašenja prikazan je lanjski pobjednički filmić, a nakon toga su prikazani svi ovogodišnji, njih 21 te predstavljeni autori. U glazbenom dijelu završnice projekta Moja.hr, kroz koji su uzvanike proveli Ružica Maurus i Ognjen Golubić nastupili su Staša Kukić i ovogodišnji pobjednik Voicea Martin Kosovec.

Na Trgu bećarca nalazi se i jedinstveni Muzej bećarca u kojem su za sudionike ovogodišnje završnice projekta Moja.hr organizirali nagradni natječaj. Zadatak je "okinuti" selfi, podijeliti ga ne Fejsu i označiti Muzej bećarca. Autor selfija koji u tjedan dan osvoji najviše lajkova za nagradu dobiva vikend u Pleternici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije