Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večeras završnica iznimnog projekta

Na Trgu bećarca minutom filma mladi prikazuju zašto vole svoj kraj

storyeditor/2024-06-06/PXL_160623_100811573.jpg
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/23
07.06.2024.
u 06:51

Pleternica u Požeško-slavonskoj županiji večeras domaćin završnice iznimnog projekta.

Grad Pleternica večeras je domaćin završnice projekta Moja.hr u kojem mladi iz svih naših županija te Grada Zagreba imaju priliku u jednoj minuti svoga filma reći što misle o važnim temama, prezentirati svoj kraj i pokazati osjećaj pripadnosti za mjesto u kojem žive. Riječ je o projektu Večernjeg lista koji podržavaju Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica, a partner mu je Hrvatska radiotelevizija. Ovo je njegovo četvrto izdanje, a održava se u Požeško-slavonskoj županiji iz koje dolaze lanjski pobjednici Dora Jurić, Gabriela Pranjić i Karlo Hruškar. Dora iz Mihaljevaca, Gabriela iz Kaptola i Karlo iz Požege osmislili su scenarij i snimili filmić koji prikazuje ljepote njihova kraja, a glavni akteri pod krilaticama "Tu sam", "Vraćam se" i "Ostajem" iznose svoje razloge za život u Požeško-slavonskoj županiji. Žiri je lani upravo njihov rad ocijenio najboljim. Prve je godine provođenja projekta Moja.hr pobijedio tim Saula Tikvića iz Vukovarsko-srijemske županije, a godinu poslije laureati su bili tada široj javnosti nepoznati mladi par Elizabeta Ružić i Marko Purišić, za kojeg danas znaju svi – Baby Lasagna i njegova zaručnica.

Snažna poruka "Vraćam se"

– Moja.hr izniman je projekt koji mladim kreativcima pruža mogućnost predstavljanja kraja iz kojega dolaze i ponosna sam što je ove godine Požeško-slavonska županija domaćin. U prvom redu zasluge idu prošlogodišnjim pobjednicima Dori, Gabrieli i Karlu koji su uz snažnu poruku "Vraćam se" na najljepši mogući način predstavili sve ono što naša županija pruža. Radujem se što ćemo imati priliku ugostiti mlade ljude koji nam i danas pristižu iz cijele Lijepe Naše, i vjerujem kako ćemo na završnici, koja se održava na Trgu bećarca u Pleternici, svjedočiti novim dirljivim jednominutnim pričama – rekla je županica Antonija Jozić.

Ovogodišnjom natječajnom temom "Što zelenije, to iskrenije" od mladih smo autora tražili da nam kažu i pokažu kakav je naš odnos prema prirodi koja nas okružuje. Njihovi jednominutni filmovi bit će prikazani večeras na svečanoj završnici koja će se održati na pleterničkom Trgu bećarca, gdje se nalazi i jedinstveni muzej posvećen tom tradicionalnom napjevu, koji je i UNESCO uvrstio na svoj popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

VEZANI ČLANCI: 

– Trg i Muzej bećarca ne samo da su našli svoje mjesto na tržištu nego su postali i putokaz u daljnjem razvoju kontinentalnog turizma. Hrvatska je predivna u svojoj cijelosti i iskreno se veselim prezentaciji svih naših krajeva, a mi smo ponosni na prošlogodišnji uspjeh Požeško-slavonske županije kao i na cjelokupnu turističku ponudu – kaže gradonačelnica Pleternice Marija Šarić naglasivši kako joj je izuzetno drago što će filmovi mladih autora biti prikazani na Trgu bećarca, unikatnom projektu koji je pokazao da i Slavonija može konkurirati na turističkoj karti Hrvatske.

Promjena percepcije

A da je destinacija Zlatna Slavonija koja obuhvaća cijeli prostor Požeško-slavonske županije iz godine u godinu sve traženije odredište domaćih i stranih gostiju, potvrđuju i izvrsni turistički rezultati. Promociji Zlatne Slavonije doprinio je i film Dore, Gabriele i Karla čiji su kadrovi oduševili žiri.

– Njihov rad je puno više od kreativnosti koju su pokazali, on je i izvrstan poticaj za promicanje turizma, ali i za promjenu percepcije o Zlatnoj Slavoniji – kaže Maja Jakobović, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

>>> Završna svečanost projekta Moja.hr Večernjeg lista

storyeditor/2024-06-06/PXL_160623_100811573.jpg
1/23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije