NA DNU MORA

Pronađena je Inina plinska platforma Ivana D

Ivana D
INA
10.12.2020.
u 14:27

Prema prvim informacijama platforma je završila na morskom dnu jer je pukla noga na kojoj je bila postavljena.

Inina platforma Ivana D nađena je jutros na dnu mora. Naime, nakon što se more smirilo brod Junak jutros oko osam je krenuo prema lokaciji Ivane D s kojom je bilo kakav kontakt nestao tijekom vikenda za jakog lošeg vremena na sjevernom Jadranu. 

Prema prvim informacijama platforma je završila na morskom dnu jer je pukla noga na kojoj je bila postavljena.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture su priopćili da je danas  u prijepodnevnim satima obavljen pregled morske površine i morskoga dna na poziciji nekadašnjeg objekta radi utvrđivanja činjeničnog stanja odobalnog objekta Ivana D. Pregled je obavljen brodom i daljinski upravljanom robotskom ronilicom te tom prilikom utvrđeno kako se odobalni objekt Ivana D u cijelosti nalazi na morskome dnu.

Pregledu su pored predstavnika INA-e , nazočili inspektor sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavnik Koordinacije za sigurnost pri odobalnom istraživanju i eksploataciji ugljikovodika, te energetski inspektor za naftno rudarstvo Državnog inspektorata. Temeljem ovih saznanja i nalaza na mjestu događaja, nadležne službe postupiti će u skladu sa zakonskim ovlastima.

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar drug Joža
drug Joža
14:58 10.12.2020.

Pronađena u Kozari boku, Peščenica?

Avatar KALIMERO
KALIMERO
15:10 10.12.2020.

Profesionalno odrađen posao potapanja

IS
isuskris3
15:05 10.12.2020.

Kakva prijelomna i iznenadujuca vijest. Ja sam tocno mislio da ce ju je naci na Marsu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije