Zlatar

Proračun će se s 21 milijuna kuna rezati na devet milijuna kuna

'Zlatar, 13.06.2013. - radni sastanak zupana Kolara s gradonacelnikom stankom Majdakom i zamjenicom Jasenkom Augustan Pentek'
'Sabina Pusec/VLM'
14.06.2013.
u 12:00

Obećana je i pomoć - Kolar će razgovarati s dobavljačima kojima Zlatar duguje 5,6 milijuna kuna te prolongirati dugove prema Županiji za 2014. godine

- Sastanak je bio vrlo uspješan, dogovorili smo bitne smjernice za izradu gradskog proračuna, koji trebamo usvojiti što prije, nakon konstituiranja gradskog vijeća u utorak. Proračun će biti realan, značajno manji od onog koji je prošle godine pao, a iznosio je 21 milijuna kuna. Objektivan proračun prema mojim najsvježijim spoznajama iznosio bi devet milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak nakon radnog sastanka sa županom Željkom Kolarom, koji je od zagorskih općina i gradova prvo posjetio Zlatar zbog teške situacije u gradu. Majdak je istakao da će se težište proračuna staviti na sanaciju obaveza dobavljačima, koje iznose 5,6 milijuna kuna odnosno oko 70 posto proračuna, te potvrdio da Zlataru i dalje prijeti blokada.

Suradnja sa Đurekom

- Izvođač lifta u gradskoj zgradi, otvorenog u svrhu predizborne kampanje, zvao me s prijetnjom blokade i jučer sam mu pustio dio sredstava, kao i poduzeću Tegri koja je također prijetila blokadom. Na novinarsko pitanje kakva se situacija očekuje u vijeću i hoće li glas Marijana Đureka odlučivati o donošenju proračuna, Majdak je naglasio:

- Dok Đurek nije pravomoćno osuđen ja ga smatram nevinim i vijećnik je Grada Zlatara, priklonit će se meni. U dogovorima smo i sigurno ćemo imati većinu u Gradskom vijeću – uvjeren je. Župan Kolar gradonačelniku je obećao pomoć i uključivanje u razgovore s dobavljačima.

Ove godine bez investicija

– Sva dugovanja koja Grad ima prema Županiji i ustanovama i poduzećima u njenom vlasništvu prolongirat ćemo za iduću godinu. Sugestija je da predložimo objektivno plaćanje tih obaveza u ratama dobavljačima, jer Zlatar ima određene kapacitete i dio obaveza može servisirati, a vlastitim ćemo primjerom pokazati na koji način molimo i druge da se uključe – rekao je Kolar, dodavši da je bitno da Gradsko vijeće  donese realan proračun i da se ne ide ove godine u investicije vezano uz izvorne prihode, te obećao i stručnu pomoć županijskih stručnih službi. Župan i gradonačelnik Majdak dogovorili su da će se njihovi sastanci nastaviti iz tjedna u tjedan, dok se ne riješe razgovori sa svim dobavljačima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije