ruski vođa

Proslava Putinovog 70. rođendana obavijena velom tajni: Među darovima koje je dobio i traktor

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.10.2022.
u 09:12

A čestitke su stigle i od kineskog predsjednika Xi Jinpinga

Ruski predsjednik Vladimir Putin 7. listopada proslavio je svoj 70. rođendan. Kako je zapravo proslavio rođendan, ostaje obavijeno velom tajni. Ono što se zna, nije bilo velikoga slavlja. Toga dana sastao se s čelnicima iz Armenije, Bjelorusije, Tadžikistana i Uzbekistana - u St. Petersburgu. Ipak, posebnost ovogodišnjeg summita bili su rođendanski darovi koje su neki čelnici dali ruskom predsjedniku.

Primjerice, bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko poklonio mu je traktor. Naime, traktori su bili ponos bjeloruske industrije. Lukašenko je rekao novinarima da je u svom vrtu koristio model sličan onom koji je poklonio Putinu. Nije jasno kako je ruski čelnik odgovorio na dar.

 Tadžikistanski vođa mu je pak poklonio hrpu lubenica, piše NYT.

A čestitke su stigle i od kineskog predsjednika Xi Jinpinga. Poslao je Putinu telegram, rekao je u subotu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za RTVI. "Kao i obično, stigao je telegram čestitke. Pokloni se uručuju samo tijekom sastanka", rekao je Peskov, javlja TASS.

Prema diplomatskom izvoru RTVI, ruskom predsjedniku je osim čestitke poslan i poklon. Prema izvoru RTVI, telegram i poklon poslani su ruskom veleposlanstvu u Kini.

A, samo dan nakon njegovog rođendana odjeknula je eksplozija na Kerčkom mostu, strateški važnom cestovnom i željezničkom objektu koji povezuje Krimski poluotok s Rusijom. Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu je naredio obavještajnoj službi FSB jačanje sigurnosti mosta koji Rusiju povezuje s Krimom kao i infrastrukture za dobavu struje i plina poluotoku, prenosi agencija Interfax iz Moskve nakon jutrošnje eksplozije na tom objektu u kojoj su poginule najmanje tri osobe. 

Tajnik ukrajinskog Vijeća sigurnosti Oleksij Danilov postavio je snimke požara na mostu uz pjesmu koju je glumica Marilyn Monroe pjevala 1962. američkom predsjedniku Johnu F. Kennedy "Sretan rođendan, gospodine predsjedniče".

Danilova objava naveliko se dijelila na društvenim mrežama, a mnogi su komentirali da je to poseban dar Putinu za rođendan, piše dpa.

 

 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Payback
Payback
09:25 09.10.2022.

Baš me zanima što su mu poslali ćuba iz Srbije? Isto traktor možda?

SA
sargu123
09:19 09.10.2022.

Traktor je bio pun pogodak, pravi odabir. Čestitke Lukašenku!

ZA
zagi101
10:27 09.10.2022.

traktor hahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije