OBJAVLJENA SNIMKA

Prva članica EU koja je to učinila: Češka poslala sovjetske tenkove Ukrajini

US military train in Magdeburg
Foto: Peter Gercke/DPA
1/4
06.04.2022.
u 15:23

Glasnogovornik ministarstva obrane pojasnio je kako je Češka dosad poslala Ukrajini vojnu pomoć u vrijednosti od 45 milijuna dolara

Češka je poslala T-72 tenkove kao pomoć Ukrajini u borbi protiv Rusije, potvrdio je dužnosnik u češkom ministarstvu obrane.

Ranije je objavljena snimka prijevoza pet tenkova i pet oklopnih vozila, a na češkoj javnoj televiziji tvrdili su kako se radi o ''daru koji je bio poslan u dogovoru s NATO saveznicima''. 

Kako piše Reuters, ministrica obrane Jana Cernochova kazala je kako neće komentirati detalje pomoći Ukrajini. 

''Samo vam mogu reći da Češka pomaže Ukrajini koliko god može i nastavljat će pomagati tako što će slati vojnu opremu'', kazala je. 

Glasnogovornik ministarstva obrane pojasnio je kako je Češka dosad poslala Ukrajini vojnu pomoć u vrijednosti od 45 milijuna dolara.

Slanjem postsovjetskih tenkova, piše The Wall Street Jounal, Češka je postala prva članica EU koja je to učinila. 

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 18

SJ
sjećanje
15:57 06.04.2022.

Ukrajini treba vojno pomagati! Svatko koliko može. O tome ne treba javljati dok nije isporučeno na tajnoj lokaciji. Ako Rusi mogu raketirati što hoće, postojanje pomoći ne smije biti informacijski ugroženo!

Avatar Hazl113
Hazl113
15:45 06.04.2022.

Svaka čast. Riješila se smeća i pomogla Ukraini, koliko toliko.

DU
Deleted user
15:59 06.04.2022.

Ex Varšavski pakt ima na raspolaganju ogromne količine sovjetskih tenkova, recimo Poljska ima već 250 Leoparda i upravo naručili 250 kom. AbramsM1, dok na lageru imaju preko 400 T 72 iz protekle epohe. Oni su izrazito "naloženi" na rusku prijetnju i ne bi me čudilo da odstupe sav taj broj sovjetskih tenkova Ukrajini jer 250 Leoparda plus 250 Abramsa koji tek trebaju stići, to im je sasvim dovoljno - tenkovi su naime veliki logistički "glavoboljček" za održavanje i stacioniranje pa si time mogu smanjiti troškove, a pomoći Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije