PROSVJED U SLAVONIJI

Punitovčani: Morat ćemo zatvarati poljoprivredna gospodarstva

prosvjed
Slobodan Kadić
19.09.2009.
u 14:50

Vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prosvjeduju zbog nezakonite raspodjele tisuću hektara državnog zemljišta.

 

PUNITOVCI - Tridesetak vlasnika Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Punitovaca, Jurjevca Punitovačkog i Josipovca Punitovačkog prosvjedovalo je protiv, kako kažu, nezakonite raspodjele tisuću hektara državnog zemljišta vrijednosti 25 milijuna kuna temeljem natječaja.

- Kod otvaranja omotnica nije se utvrdila cijena pred nama svima, bilo je samo riječi koje OPG ide na koju tablu. Nakon toga, načelnik je otvorene omotnice odnio kući. Zemlju je dodijelio i ujaku, rodbini i vijećnicima, slučaj smo prijavili državnom odvjetništvu u Đakovu i Osijeku, a u ponedjeljak u 15 sati primit će nas i ministar Čobanković. Molimo i župana Osječko-baranjske županije, Vladimira Šišljagića da se aktivno uključi u rješenje problema o kojem je obaviješten. Tražio sam 28 hektara, a nisam dobio niti jedan hektar - ističe Goran Jančo, doktor veterinarske medicine i jedan od nezadovoljnih vlasnika OPG-a.

Branko Varečjak iz Jurjevca Punitovačkog ima pedesetak krava i dobio je samo četiri hektara zemlje.

- Ovako više ne možemo, izdržavam veliku obitelj i sada već polako razmišljam o zatvaranju poljoprivrednog gospodarstva. Ministar Čobanković morao bi nam pomoći u ponedjeljak – kaže Varečjak.

Mirko Vavra, načelnik općine Punitovci koji tu dužnost obnaša u drugom mandatu sve navode ogorčenih prosvjednika opovrgava.

- Sve je bilo prema zakonu i navodi nezadovoljnih vlasnika OPG-a nisu realni. Veći dio seljaka dobio je zemlju, a između ostalog i ujak, a pojedinci još uvijek ne shvaćaju da su se natjecali na natječaju i – nisu prošli, a što mi je žao - ističe Vavra naglasivši da omotnice nije nosio kući i da je to obična laž.

Ključne riječi

Komentara 3

BK
bik_koji_sjedi
20:27 19.09.2009.

Inače sam na strani seljaka, ali mislim da su posljednjih mjeseci stvarno pretjerali

MO
momak23
20:48 19.09.2009.

oko diobe uvijek svađa,to je tako uvijek se nađe nezadovoljnih..

OB
-obrisani-
18:13 19.09.2009.

Branko Varečjak iz Jurjevca Punitovačkog ima pedesetak krava i dobio je samo četiri hektara zemlje. ======================0 I u čemu je tu problem? Koliko mii je poznato da bi ako se želiš baviti s nečime i kupiti to zemljište, a nee tražiti da ti se dodjeli za neku mizeriju i onda još tražiti i poticaje da radite, pa onda još i štrajkate. Meni nitko nije pomagaoo kada sam radio servis, pa kada sam kupovao zemljište, alate, strojeve i ostalo, nego sam sve lijepo zaradio, a što nisam imaoo gotovine onda sam digao kredit i otplatio ga. Hajde uhvatite se posla i rasprodajte te skupocjene aute koje ste kupili s lovom od poticaja od naših novaca. Nego da vas upitam seljaci moji. A koliko li vi ono plaćate kriznog nameta ? Ništa jeli? Onda se pokrijte po ušima i šutite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije