IZBORI 2020.

Pupovac predao liste pa oštro odgovorio Škori: 'Njegovi najbliži posluju po Srbiji'

Foto: Admir Buljubasic/PIXSELL
15.06.2020.
u 15:35

Upitan kome su se skloni prikloniti nakon izbora, Pupovac je poručio: "Neka pokušaju malo bez nas pa ćemo vidjeti."

Samostalna demokratska srpska stranka na čelu s Miloradom Pupovcem predala je Državnom izbornom povjerenstvu izbornu listu.

Osim Pupovca, kandidati SDSS-a na predstojećim izborima bit će i potpredsjednica te stranke Dragana Jeckov, kao i saborski zastupnik u prošlom sazivu Boris Milošević. Milorada Pupovca, Draganu Jeckov i Borisa Miloševića Skupštini je predložio Glavni odbor stranke čija je sjednica održana prije zasjedanja Glavne skupštine.

Nakon predaje liste novinarima Pupovac je komentirao izjavu Miroslava Škore u kojoj ga je nazvao etnobiznismenom.

Pupovac je kazao da tko god želi biti etnobiznismen na način na koji je to on, vrlo rado će im prepustiti svoju kožu i svoje poslove samo 24 sata.

"A njihovu kožu i njihov biznis čast mi ne dopušta, ne da preuzmem, nego da ne budem ni blizu", dodao je predsjednik SDSS-a.

"Oni koji su lansirali priču o etnobiznismenu na kraju su bili katapultirani iz hrvatske politike, a nadam se da će tako biti i s onima koji obnavljaju tu priču. Oni koji na etničkoj mržnji i predrasudama zarađuju političke poene, grade političku moć, obmanjuju narod. Oni druge nazivaju etnobiznismenima, a oni su zapravo ogledni primjer toga koji na etničkoj mržnji prave politički biznis, kako bi mogli nastaviti praviti svoj pravi, profiterski biznis", rekao je.

"Sve što su do sada radili u politici je bilo profiterstvo, i onda kada su bježali od rata i onda kada su se vratili u zemlju nakon rata, sve je bilo u funkciji biznisa”, ocijenio je Pupovac komentirajući Škorine prozivke.

Kaže i da 'ne polemizira s gospodinom Škorom nego bira s kim će polemizirati'.

"A on, koliko sam čuo i vidio, za polemiku nije sposoban. Ako jeste, vrlo rado ću izaći na taj megdan, i s njim i sa svakim drugim, ali ne vjerujem da će ga prihvatiti jer znam da se boji. Boji se onoga što je bio, boji se onoga gdje je sve i kome je sve pjevao i svirao, i kod koga je i za koga je sve zarađivao da bi danas ulazio u osobne obračune sa mnom i od mene pravio neprijatelje ove zemlje", dodao je Pupovac. 

Naglasio je da Škori najbliži "prave biznis u Srbiji i Beogradu dok on njega optužuje da netko s njim upravlja iz Beograda".

Pupovac nije htio otkriti na koga i što konkretno misli, samo je rekao da “bude li svirao kao do sada, i to će doći na glas”, zato je bolje da se vrate onome što treba biti predmet ozbiljne kampanje.

Pupovac smatra da prioritet u kampanji treba dati raspravama što učiniti za ovu zemlju i građane, da imamo održivu ekonomiju, zdravo pravosuđe, funkcionalno zdravstvo, napredne tehnologije.

"I umjesto da se time bavimo, ti ljudi zamućuju i zagađuju javni prostor, skreću pažnju s onoga što treba biti racionalno političko opredjeljenje", dodao je.

Upitan kome su se skloni prikloniti nakon izbora, Pupovac je poručio: "Neka pokušaju malo bez nas pa ćemo vidjeti."

"Ako budemo baš neophodni, možda se negdje javimo, ali nećemo se gurati jer nam je dosta optužbi iz različitih krugova kako mi vladamo Hrvatskom. To malo mrvica što nas pripuste državnim institucijama, sasvim sigurno nije vrijedno ponižavanja koje trpimo kao stranka i kao pojedinci", ustvrdio je.

Neka pokušaju sastaviti vladu sami, a mi ćemo se pokušati izboriti za ono što pripada onima koje predstavljamo, poručio je Pupovac.

Zaključio je da Hrvatskoj treba hrabrost i liderstvo, a ohrabruju ga, kaže, nove snage koje su pojavljuju i bit će im saveznici.

Komentara 1

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
16:16 16.06.2020.

Zlato našeg Hdza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije