O ulasku u EU

Pusić: U drugostupanjskoj presudi sud će drukčije odlučiti

\'pusic01_pxl_unu_230311\'
Boris Ščitar/Pixsell
19.04.2011.
u 12:17

Na novinarsko pitanje kako nakon izricanja haaške presude generalima komentira "antieuropski stav u Hrvatskoj" odgovorila je kako je Međunarodni sud pravde u Haagu dio Ujedinjenih naroda, a ne tijelo EU

Uoči zatvaranja dvaju pregovaračkih poglavlja – poljoprivrede i regionalne politike, Vesna Pusić, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, govorila je danas pred studentima osječkog Ekonomskog fakulteta o budućnosti Hrvatske u EU i o tome što nas sve čeka.

– Mogućnost zatvaranja pregovora u lipnju sigurna je i izvjesna, ali treba držati pritisak do zadnjeg trenutka – osvrćući se na kraj pregovora rekla je Pusić dodajući kako smo prva zemlja koja ima i poglavlje pravosuđa i temeljnih prava.
– To je bez sumnje "majka svih poglavlja". Najvažnija je stvar reforma pravosuđa jer je to temelj za sve ostalo – ponovila je Pusić.

Na novinarsko pitanje kako nakon izricanja haaške presude generalima komentira "antieuropski stav u Hrvatskoj" napomenula je kako je Međunarodni sud pravde u Haagu dio Ujedinjenih naroda, a ne tijelo EU.
– Postoji racionalni temelj za razmišljanje da će u drugostupanjskom postupku sud drugačije odlučiti – rekla je Pusić.

Komentara 196

AL
alapača
13:43 19.04.2011.

@ opa bato: nekaže Pusićka da \'zna\', nego da postoji \'racionalni temelj\', naslov je urednikov, a ne dio Pusićkine izjave.

OB
-obrisani-
14:30 19.04.2011.

Panika među masonima.....gotovo je......

OB
-obrisani-
13:06 19.04.2011.

je je samo sto EU donosi isto POLITICKE PRESUDE......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije