Časopis Forbes

Putin je treći put zaredom izabran za najmoćnijeg čovjeka svijeta

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.12.2016.
u 09:27

Uspio je ostvariti svoje ciljeve i promijeniti globalni politički krajobraz, navodi Forbes

Ruski predsjednik Vladimir Putin treću je godinu zaredom najmoćniji čovjek na svijetu, objavio je časopis Forbes.

Forbesova lista, sada u svojoj osmoj godini, navodi 74 osobe (po jednu za svakih 100 milijuna stanovnika na planetu) čije su akcije imale najviše utjecaja na svijet u tekućoj godini.  S obzirom na promjene u Bijeloj kući, događaje u Alepu i Europi, ova je godina bila važna za Putina, koji je uspio ostvariti svoje ciljeve i promijeniti globalni politički krajobraz, navodi Forbes.

Drugi najmoćniji čovjek na svijetu je izabrani američki predsjednik Donald Trump, mjesto ispred njemačke kancelarke Angele Merkel. Četvrti je kineski predsjednik Xi Jinping, a peti papa Franjo. Šesta je druga žena na listi, guvernerka američke središnje banke Janet Yellen, koju slijedi šef Googlea Larry Page. Na ovogodišnjoj listi je 28 predsjednika upravnih odbora multinacionalnih kompanija, uključujući i općenito najmlađeg na listi, prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga koji je na desetom mjestu.

Barack Obama, mjesec dana prije kraja mandata, potonuo je na 48. mjesto.

>>Ovo su najbogatiji sportaši svijeta! Messija nema u prvih deset

>>Forbes: Trump u godinu dana izgubio 800 milijuna dolara

Komentara 5

JC
jerko.cvein2
10:50 15.12.2016.

Bravo predsjednik Putin, nema boljeg !

Avatar superhik74
superhik74
14:34 15.12.2016.

Mozda bi globalisti iz Bilderberg skupine trebali izabrati Putina za svog vodju s obzirom da je najmocniji, roni, leti, spasava ugrozene zivotinjske vrste, VII dan crni pojas u dzudu, anektira Krim, zastrasuje "agresijom" na Veliku Britaniju, Balticke zemlje, Poljsku, Rumunjsku, Nordijske drzave, Japan, hakira , namjesta izbore (na "demokratskom zapadu" popularno nazvano "smjena rezima"), uglavnom svemocan covjek koji je odgovoran za sva dogadjanja na kugli zemaljskoj a vjerojatno i sire u svemiru.

MX
Mister X
00:34 09.05.2017.

Ruski predsjednik Vladimir Putin treću je godinu zaredom najmoćniji čovjek na svijetu, objavio je časopis Forbes.. Za razliku od Merkelice koja eto samo 17 godina vlada Europom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije