komentirao politiku zapada

Putin o Srbima: 'Moguće ih je uništiti, ali ne slomiti i pokoriti. Zapad to ne razumije'

Russian President Putin attends Valdai Discussion Club
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
06.10.2023.
u 23:27

Ruski predsjednik Vladimir Putin naveo je i kako se nada da će Zapad shvatiti kako je konstruktivnije pregovarati, nego vršiti pritisak

Ruski predsjednik Vladimir Putin govorio je na međunarodnom forumu u Valdaju o brojnim temama, a osvrnuo se i na politiku Zapada prema Srbiji. Ustvrdio je, između ostaloga, kako je Srbe moguće "uništiti", ali ne i "slomiti". 

"Puno sam puta čuo: 'Moramo ih pritisnuti, to je slaba karika'. Zašto baš Srbe treba slomiti? Da budem iskren, ne znam", kazao je Putin, kako prenosi Telegraf.rs, te nastavio: "U otvorenim razgovorima s pojedinim čelnicima, dok smo još imali normalne odnose, govorili su mi: 'Moramo pojačati pritisak'. Pitao sam zašto i nije bilo odgovora. Samo tako, uspostavljena je takva filozofija, paradigma, tako treba raditi – više pritiska". 

VEZANI ČLANCI:

Putin je naveo i kako se nada da će Zapad shvatiti kako je konstruktivnije pregovarati, nego vršiti pritisak.

“Ali Srbi nisu takav narod, to nije takva povijest, to je druga kultura. Možda je ovo što ću reći grubo - moguće ih je uništiti, ali ih je nemoguće slomiti i pokoriti. Zapad to ne razumije, ali nadam se da će prije ili kasnije doći do razumijevanja, da će se shvatiti da je ipak konstruktivnije pregovarati nego pokušavati vršiti pritisak na njih", rekao je Putin.

VIDEO Putin i Kim Jong Un pregledavaju rakete na kozmodrom Vostočni u Amuru

 

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar ♌
08:22 07.10.2023.

Samo Putko da zna da je u ratu svih 48 Hrvatski vojno redarstvenih akcija uspješno, pobjednićki izvedeno. A negove?

ED
Edinburgh1
16:56 07.10.2023.

Problem je što njima zapad previse popusta i oni to vrlo dobro znaju,evo vam primjer ovaj teroristički napad na Kosovu malo ih zapadni lideri kao fol osuđuju ali nema nikakvih sankcija ništa u Crnoj Gori i BiH rade što hoće vucic direktno upleten u to sve zapad ne samo da ne sankcionise nego još ulaze u vucicevu Srbiju i još su doskora tvrdili kako je srbija garant stabilnosti u regiji kgbovka markelica ide vucku na noge u svom zadnjem mandatu njemačka najviše investicija ima upravo u Srbiji to nije nikakvo lomljenje nego upravo obratno,a da to recimo Hrvatska radi tako ili bilo koja druga zemlja u regiji vidjeli bi tek onda sankcije zapada i prozivanja ponižavaju itdprisjetimo se samo onog incidenta kad je milanovic zatvorio granicu prema Srbiji koja je namjerno slala migrante prema Hrvatskoj kako je kgbeovka reagovala tada i kako je prijetila..

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
16:03 07.10.2023.

Ako si vec nekog unistio onda si ga i vec slomio. Sta ces Putine kad neshvacas vise sto pricas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije