ODGOVOR PENAVI

Radić o ratnom putu: 'Bio sam dragovoljac Domovinskog rata i imam stotinu svjedoka'

Zagreb: Mario Radić o ništetnosti međudioničarskog ugovora INA MOL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.08.2024.
u 20:03

Današnju Penavinu tvrdnju da ga je poslala duboka država kako bi srušio DP i izbacio ga iz vlasti Radić naziva izmišljotinom.

Sukobi u Domovinskom pokretu ovog vikenda se dodatno produbljuju, a sada je u fokusu sukoba ratni put zamjenika predsjednika stranke Marija Radića kojega šef DP-a Ivan Penava optužuje da je bio podoficir JNA. 

Radić u razgovoru za televiziju N1 ne negira Penavinu optužbu, nego je stavlja u kontekst činjenice da su se mnogi u trenutku izbijanja rata našli u takvoj poziciji pa su uredno prešli u Hrvatsku vojsku i stali u obranu Hrvatske. “Naravno, 1991. bio sam u HV-u, bio sam dragovoljac Domovinskog rata i imam stotinu svjedoka. To je neupitno, i poslao sam i svoje potvrde, a pozvao sam svog kolegu da i on pošalje svoje”, rekao je Radić ustvrdivši da je o epizodi iz JNA također već govorio.

“Bio sam u zrakoplovnoj školi, kao i puno mojih kolega i prijatelja. Ako je to tako veliki krimen, neka osude sve koji su tada prešli u HV”, izjavio je. Današnju Penavinu tvrdnju da ga je poslala duboka država kako bi srušio DP i izbacio ga iz vlasti Radić naziva izmišljotinom. “On izmišlja sve luđe i luđe priče”, rekao je Radić o Penavi pa ustvrdio da se, kad god se spomene duboka država, zapravo pomisli na Vladimira Šeksa “i takve likove”.

VEZANI ČLANCI: 

“Mene Šeks nije pomilovao, a Penava dobro zna koga je pomilovao 1990-ih. Netko tko je stvorio DP, sada da ga ruši?! To govori o nezrelosti njihovoj. Možda je Penavu prebrzo doveo za ručicu u školu za nastavnika, pa za ravnatelja, pa za gradonačelnika HDZ-a, pa ga je doveo u stranku. On još uvijek ima svoju stranku i ima pričuvni položaj”, dodao je Radić referirajući se na činjenicu da stranka koja nosi Penavino ime, iako joj Penava nije šef, i dalje postoji.

“Čudno je da ima stranku koju nije ugasio”, rekao je Radić i obećao da nikoga neće izbacivati iz DP-a, pa ni Penavu, a da ni on neće napustiti stranku jer “nikad majka i otac ne napuštaju svoje dijete”.

>>> Penava: Radićev cilj je Domovinski pokret izbaciti iz vlasti

Komentara 5

Avatar Grga
Grga
15:02 25.08.2024.

Ye Ye, I Škoro je branitelj, " DP braniteljska partija..

DA
damascus
22:00 24.08.2024.

Vjerujem Radiću, Penava je pokazao da je podmukao a politika koju je vodio poslije izbora potpuno je odustala od predizbornih obećanja. Prevara kakva se još nije dogodila, a on bi i dalje vladao.

DU
Deleted user
08:12 25.08.2024.

Zna se koga je Šeks pomilovao,starog Penavu zbog prevara. Jabuka ne pada daleko od stabla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije