Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2024.

Radić: 'Prerano je govoriti o DP-ovim mjestima u Vladi, sutra razgovaramo s HDZ-om'

Zagreb: Konferencija za medije Domovinskog pokreta
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
23.04.2024.
u 16:37

O Penavinoj konferenciji za novinare, koju je obilježilo prepucavanje prvog čovjeka stranke s novinarima, rekao je da je osobno nije pratio jer se pripremao za pregovore

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić u utorak je u Đurđevcu izjavio za Hinu da je - sve dok se ne ispregovaraju provedbeni programi - prerano govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi, dometnuvši da su spremni i na nove izbore. „U ovoj fazi nije realno govoriti o imenima i po tom pitanju nismo ništa dogovorili“, kazao je Radić i dometnuo da je stranka uvijek spremna i na nove izbore.

Kako je kazao, pregovorima s SDP-om nije nazočio jer je došao u Đurđevac na Dan grada, a u 16 sati razgovarat će s Mostom. Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama. Koliko će pregovori trajati, nije mogao precizirati. Nužno je vidjeti tko ima većinu, osobito od strane SDP-a, dodao je te ustvrdio: "S njihove strane dolaze malo mutne poruke pa ne znamo o kojim brojevima pričamo".

O Penavinoj konferenciji za novinare, koju je obilježilo prepucavanje prvog čovjeka stranke s novinarima, rekao je da je osobno nije pratio jer se pripremao za pregovore, no da je čuo o tonu koji je dominirao te je zatražio "malo razumijevanja". „Svi smo još napeti jer završili smo predsjedništvo stranke kasno u noć, a ujutro smo se probudili u pet sati“, izjavio je Radić.

Njegov domaćin Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca, koji je ušao u Sabor kao nezavisni kandidat s liste DP-a, kazao je za Hinu da čvrsto stoji uz DP.

„Iznaći ćemo način da Hrvatska dobije novu vladu, neovisno o sadašnjoj dosta konfuznoj situaciji“, rekao je Lacković koje je izrazio uvjerenje u rješenje trenutnog političkog zapleta. Naglasio je da su svi ljudi koji su dovoljno odgovorni, spremni raditi kompromise u interesu Hrvatske.

VIDEO Radić: 'S kime da pregovaramo na ljevici?'

Komentara 1

Avatar Striborski
Striborski
19:28 24.04.2024.

Nakon izjava i zbivanja u Mostu te SDP-ovog odricanja Milanovića, široka protukorupcijska koalicija je svoju mogućnost skupljanja 76 potpisa ili barem pritiska na raspisivanje novih izbora svela na 1%. Prokockala se šansa poslati HDZ u oporbu tj. na pročišćenje. HDZ sad treba samo istući i omekšati tvrdi dio odreska zvanog DP kojemu kao smeta SDSS ili ga jednostavno izrezati, Vučemilovićku i Suvereniste kojima je ideologija iznad javnog dobra već potiho imaju u svojem taboru, a Pupi samo čeka iza ugla. Može on uz razne druge nama nevidljive ustupke podržati vladu i iz sabora kako se veli. Mislim kako je priča završena. Istina jest da je većina hrvatskih birača glasovala za promjene, ali ideološke prepreke su se kako rekoh pokazale jačim od osjećaja za javno i opće dobro. Doduše, ostaje još onaj 1%. Tko zna. 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije