Tomislav Nikolić najavljuje rušenje Tadića

Radikali prijete prosvjedom

Specijalci ispred zgrade suda u Beogradu, a i na beogradskim ulicama
import
22.07.2008.
u 19:18

 – Radovan Karadžić nije ratni zločinac, on je mit i legenda. Srbi bi ga trebali poštovati i voljeti barem kao što Hrvati vole i poštuju Franju Tuđmana ili Muslimani Aliju Izetbegovića – izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare potpredsjednik Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić.

Nikolić je najavio da će radikali organizirati masovne prosvjede zbog uhićenja Karadžića, te da će do kraja godine učiniti sve što im zakon dopušta da “očiste s vlasti režim Borisa Tadića”. Nikolić je optužio Tadića da će nakon uhićenja Karadžića sigurno priznati i neovisno Kosovo.

Također je oštro kritizirao šefa Miloševićevih socijalista, zamjenika premijera i ministra u nutrašnjih poslova Ivicu Dačića kojeg je nazvao Tadićevom marionetom. Nikolić je podsjetio da je Dačić organizira demonstracije kada je uhićen i Haagu izručen Milošević. Dačić je jučer zasluge za uhičenje Karadžića pripisao bivšoj vladi Vojislava Koštunice, izjavivši da nova vlada nije mogla sama u tako kratkom roku uhititi Kardžića. Ponovio je da MUP nije sudjelovao u uhićenju.

Zanimljivo je da tužitelj Vukčević na konferenciji za novinare najprije spomenuo da je MUP sudjelovao u akciji, a zatim se ispričao za krivi navod.

Predsjednik srbijanske Vlade Mirko Cvetković pozvao je preostalu dvojicu haaških bjegunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, da se dobrovoljno predaju.

– Država Srbija učinila je krupan korak i ja pozivam preostale haaške optuženike da se dobrovoljno predaju, što će biti mnogo bolje, kako za njih, tako i za srpski narod – rekao je Cvetković i dodao kako očekuje da će im Haški sud suditi pravedno.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije