na području Karlovačke županije

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut obilazi područja ugrožena poplavom

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite
1/8
18.09.2022.
u 12:57

Ravnateljstvo civilne zaštite stavilo je u pripravnost i modul za spašavanje na vodi Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite. Žurne službe su na terenu i rade na ispumpavanju vode te dostavi dodatnih vreća s pijeskom.

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin, generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i suradnicima od jutra obilazi najkritičnija područja ugrožena poplavom na području Karlovačke županije.

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite dostavila je jedan elektroagregat, 4 potopne i 3 motorne pumpe s pripadajućim cijevima za pomoć u obrani od poplave općini Kamanje. 

Ravnateljstvo civilne zaštite stavilo je u pripravnost i modul za spašavanje na vodi Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Žurne službe su na terenu i rade na ispumpavanju vode te dostavi dodatnih vreća s pijeskom.

Na području Karlovačke županije najkritičnije je na području grada Ozlja gdje je zbog poplave ugroženo 40-ak objekata a u gornjem dijelu Kupe, u najugroženijem dijelu općine Kamanje, rijeka je u padu oko pola metra, izvijestilo je u nedjelju Ravnateljstvo civilne zaštite. Nizvodno, u mjestu Koritnja i dalje postoji ugroza od rijeke Korane koja se ulijeva u Kupu i povećava njezin vodostaj.

Voda ušla u podrume kuća, a zatvorene su četiri ceste pa je cestovni pristup gradu otežan. 

VIDEO Zbog visokog vodostaja rijeke Kupe u mjestu Koritinja postavljen je sustav obrane od poplava

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZV
zvezdomor
15:21 18.09.2022.

Je'mu kolega posudio tenkić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije