Cvijeće i svijeće

Raznolika ponuda i dobre cijene aranžmana i lončanica

'29.10.2010. Staro sajmiste, Varazdin, Uoci blagdana Svih Svetih pocela je prodaja cvijetnih aranzmana i kosarica Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
30.10.2010.
u 08:00

Varaždinci kažu da je sajmište dobra lokacija jer mogu parkirati u blizini, no svi prodavači nisu istog mišljenja

Proizvođači cvijeća nezadovoljni su što ove godine prodaju na starom sajmištu jer kažu da nije bilo reklame, pa ljudi uopće ne znaju da su oni na sajmištu. Inače, kažu, lokacija je dobra

Barem je tako bilo u prva dva dana jer, ističu prodavači, posjetilo ih je više predškolaca nego kupaca.

- Godinama se bavimo uzgojem i prodajom cvijeća u Pušćinama, a desetak smo godina u Varaždinu - kaže cvjećar Davor Zamuda. Dodaje da je cvijeće lošije ove godine zbog kiše, a zbog slabe prodaje na sajmištu još će im se smanjiti prihod.

- Osjećamo krizu na svakom koraku, no nadali smo se da ćemo barem sada zaraditi. Ako se tako nastavi, bit će ovo najlošija godina - kaže Zamuda.

Da je tako, potvrđuje i prodavačica Đurđa Srnec, koja je sigurna da će malo prodati jer se puno cvijeća prodaje na samoj tržnici te na Cvjetnom trgu u cvjećarnicama, pa mnogi neće ni ići na sajmište, nego će sve kupiti ondje.

Ponuda je cvijeća i svijeća raznolika, pa su i cijene različite. Suhi i "živi" aranžmani stoje od 150 kuna do vrtoglavih 850 ili više, a košarice stoje najmanje 50 kuna.

Cvijeće za vazu naplaćuje se po struku. Prodaju se maćuhice i druge lončanice za sadnju. Najpopularnije su ponovno krizanteme lončanice, koje stoje 25 i 30 kuna, ovisno o sorti. Varaždinski umirovljenici zadovoljni su i ponudom i lokacijom.

- Sajmište je dobra lokacija jer nema gužve i ima mjesta za parkiranje - rekla je umirovljenica Danica Habunek dodajući da je izbor aranžmana i cvijeća dobar te da su cijene pristupačne.

Svijeće i lampaši također nisu preskupi, a Varaždinci ističu da ih je bolje kupiti od poznatih svjećara nego u prodavaonicama. Objašnjavaju da su u trgovinama malo jeftiniji nego na štandovima u Šenoinoj ulici, ali i puno kraće gore.

Prigodna prodaja cvijeća i svijeća traje sve do blagdana Svih svetih, kada će se na sajmištu cvijeće moći kupiti još ujutro, a oko Varaždinskog groblja sve do večeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije