Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunalni red

Redari više neće moći kažnjavati parkiranje na nogostupu

auto
Marko Lukunić/PIXSELL
29.09.2010.
u 18:50

Odlučeno je i da pravo na osobnu invalidninu imaju i osobe koje su se razboljele nakon 18. godine i potrebna im je pomoć države.

I osobe koje su se nakon 18. godine razboljele tako da im je nužna pomoć države ubuduće će imati pravo na dobivanje osobne invalidnine! Odlučio je tako Ustavni sud ukinuvši odredbu Zakona o socijalnoj skrbi po kojoj je pravo na invalidninu imala samo “teže tjelesno ili mentalno oštećena osoba ako je oštećenje nastalo prije 18. godine života”.

Ustavni sud ukinuo je i neke dijelove zagrebačke Odluke o komunalnom redu, tako da ubuduće i komunalni redari i policajci – kako su to mogli do sada – neće moći kazniti vozače koji parkiraju na nogostupu. Dakle, svakom svoje. Komunalnim redarima zelene površine, a policajcima nogostupi, kako netko ne bi morao plaćati dvije kazne za isti prekršaj. Komunalni redari ne smiju zvati pauka ako je neko vozilo nepropisno zaustavljeno ili parkirano. Ustavni sud odbio je prijedlog da se ukine odluka o imenovanju ulica u istarskim Balama, gdje je još 1994. većina ulica dobila talijanska imena.

Sve je to u skladu s Ustavom i propisima, ocijenjeno je. Odluka je donesena s četiri glasa protiv, no nitko od sudaca, među kojima su Ivan Matija, Davor Krapac i Slavica Banić, nije objasnio zašto je protiv takve odluke.

Komentara 8

Avatar žutinjo
žutinjo
20:49 29.09.2010.

U svakoj normalnoj državi se taj posao parkiranja prebacuje na komunalne redare..a samo kod nas se vraća na policiju...pa da...svejedno je kod nas sve naopako i unazadilo (Vlada prva) pa zašto nebi i to! Gadi mi se više ova situacija u našoj Lijepoj Hrvatskoj!!!

SR
Srbijanac
21:09 29.09.2010.

Pre neki dan obavetim komunalnu inspekciju o haosu koji nastaje oko parkiranja u mojoj ulici. Pre neko vece, vozi covek trotoarom kako bi dosao do mesta koje je \"rezervisao\" za sebe nekim stubicem i koji je neposredno ispred ulaza. Guramo decija kolica i covek svira i trazi da se sklonimo. Kad to ne ucinimo, krece salva uvreda i pretecih izjava. Da li je komunalna inspekcija reagovala? Ne, naravno. Policija? Nisam prijavio, ali valjda nisu slepi da i sami to vide. pozornici svaki dan tuda prolaze. Ali izgleda da se nikoga ne tice. Mislio sam da je kod vas drugacije

OB
-obrisani-
20:14 29.09.2010.

Znači još veći kaos po nogostupima. Policija nema ni ljudi ni resursa da se time bavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije