hladna jesen

Rekordne hladnoće iz Rusije kreću prema istočnoj Europi

snijeg
Ben Birchall/Press Association/PIXSELL
30.09.2013.
u 13:41

U Hrvatskoj će najhladnije biti u noći s četvrtka na petak kada će mraza biti u mnogim dijelovima unutrašnjosti zemlje

U Krasnojarsku u Rusiji temperatura je zadnjih dana pala na -6,5°C, što je najniža izmjerena temperatura zraka od početka službenih meteoroloških mjerenja za mjesec rujan, objavio je ruski Hidrometeorološki institut, a prenosi Crometeo. Dosadašnji rekord iznosio je -6,4°C i izmjeren je 27. rujna 1988.

Jako polje visokog tlaka zraka nad Skandinavijom sljedećih će dana hladnoću iz Rusije premještati prema istočnoj Europi, baltičkim zemljama, sve do Grčke i sjevera Turske. Mnoga od tih područja u ovom će tjednu imati preuranjeni prvi snijeg ove sezone.

Manji dio hladnog zraka stići će ovoga tjedna i do Hrvatske, ali će biti vezan uz stabilno vrijeme. U Hrvatskoj će najhladnije biti u noći s četvrtka na petak kada će mraza biti u mnogim dijelovima unutrašnjosti zemlje, čak ponegdje i u zaobalju, a u kotlinama Like i Gorskog kotara temperature bi mogle padati do -5°C.

>>Europi prijeti najhladnija zima u posljednjih sto godina?

>> Kiša još danas, sutra razvedravanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije