oklijevaju uvesti nove mjere

Rekordno visok broj sedmodnevne incidencije u Njemačkoj, privremena vlada suočena s dilemom

Berlin's first coronavirus vaccine drive-in opens in IKEA
Foto: Axel Schmidt/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
08.11.2021.
u 09:35

Prijašnji rekordni broj sedmodnevne incidencije od 197.6 objavljen je 22. prosinca 2020. na vrhuncu drugog vala pandemije

Njemačka je objavila rekordno visok broj sedmodnevne incidencije od 201.1 potvrđen slučaj koronavirusa na 100.000 stanovnika, priopćio je Institut Robert Koch (RKI) u ponedjeljak ujutro.

To je najviša brojka za sedmodnevnu incidenciju od početka pandemije covida-19. Brojka u ponedjeljak je povećanje sa 154.5 u četvrtak i 130.2 tjedan prije. Prijašnji rekordni broj sedmodnevne incidencije od 197.6 objavljen je 22. prosinca 2020. na vrhuncu drugog vala pandemije.

Stručnjaci kažu kako treba uzeti u obzir da je za razliku od godinu prije mnogo ljudi u Njemačkoj sada cijepljeno i rekli su da je incidencija pogotovo visoka među vrlo starim ljudima koji su u visokom riziku od covida-19.

Zato stručnjaci vjeruju da bi zdravstveni sustav u zemlji trebao biti u stanju podnijeti veći broj zaraženih nego prije početka cijepljenja, jer cjepivo nudi vrlo dobru zaštitu od teške bolesti.

Privremena vlada kancelarke Angele Merkel suočava se s dilemom. Ministri tehničke vlade oklijevaju donijeti radikalne mjere dok su u tijeku koalicijski pregovori o formiranju nove vlade nakon rujanskih izbora. Pregovori su pokazali malo znakova da su blizu zaključka.

VIDEO Veliki redovi na Velesajmu, građani pohrlili na cijepljenje

Ključne riječi

Komentara 5

SO
Sotona
09:53 08.11.2021.

Rekordno visok broj sedmodnevne incidencije u Njemačkoj, privremena vlada suočena s dilemom,Cijepljeni kao nikad do sada tolika masa, Mske Hpp2 propisne higijena maximalna, dokaz bijede ludskog malog mozga da shvati igru kako se čuvati. Izgleda da pojma nemaju ali nikoiko . Ne mogu da svladju virus koji nema atoma mozga , pa prema tome nebi mogao ni da funkcionira ali eto ćuda ... Najbolje svakome dati 15 injekcija otrova i riješiti se L(j)udi i nestat će i virus to je izgleda jedini način; Jer miijardetine investicioja i sjepiva nobelove nagrade i palamuđenje dovodi do spoznaje koja smo sirovina... Kao u 14 stoljeću tada bez komputera bez struje bez kemije bez tehnologije škole papira sata , prijevoza jaše na magarcu da dođe do inekog mjesta bez NAvija mrak zima niko u selu pismen i naravno vješitece krivci , Danas super mozgovi i za ku*ac sve ... Ali što će da funkcionira 1000.000% su Atomske kad krenu tu su majstori sa rketama za čovjeka uništiti.. To će biti garantirano uspiješno . Možda nam vanzemljci ili strani neprijatelji donose u flašcama za vodu i smo čpuste idite malo među raju , bolje iovakoratobvati nego da zna da sam ja ga napao pa ga i razljutio i može da poludi !!

DU
Deleted user
09:49 08.11.2021.

Kakve veze sada ima "incidencija"??? Prije tri mjeseca su rekli d je samo bitno koliko je kreveta u bolnicama, pogotovo intenzivnih, zauzeto! Vjerojatno premalo da bi s opravale ove fašističke mjere, pa idu opet sa time...

DU
Deleted user
12:31 08.11.2021.

Vise cjepljenja, vise pozitivnih,ne bolesnih.ako zelis paniku brojis pozitivne,ako zelis normalizaciji brojis bolesne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije