Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORALI SMANJITI BROJ POLAZAKA

Riječki gradski prijevoznik u problemima: 'Podigli smo plaće vozača na 1.600 eura, ali ih nema na tržištu'

Rijeka: Autobusi Komunalnog društva Autotrolej
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
17.05.2024.
u 08:24

Angažirali smo agencije, plaćamo prekvalifikacije, tražimo gotove vozače, ali nema ih na tržištu, poručio je direktor Autotroleja

U posljednjih tjedan dana smanjili smo stotinjak polazaka na prigradskim linijama, dok smo na gradskim linijama ukinuli oko 200 polazaka, komentirao je alarmantnu situaciju u riječkom Autotroleju direktor Robert Mrvčić koja je nastala jer vozača kritično nedostaje. 

- Vozače tražimo već dvije godine. Angažirali smo agencije, plaćamo prekvalifikacije, tražimo gotove vozače, ali nema ih na tržištu - poručio je, dodajući kako im je plaća podignuta na 1.600 eura. Kako prenosi Dnevnik Nove TV, predloženo je i nekoliko mjer.a 

- Jedna je od njih smanjenje cijene pokaznih karata za 25 posto. Ta bi mjera trajala tri mjeseca, a i duže ako se pokaže potreba. Također, dodatno nagrađivanje vozača, kao i pojačana medijska kampanja. Osim toga, dogovaramo zapošljavanje radnika putem drugih agencija - kazao je. 

- Ako se mjere pokažu opravdanima, nadam se da će do poboljšanja doći u što skorijem vremenu - poručio je.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Tko će sve sjediti u XI. sazivu Hrvatskog sabora? Sad je i službeno...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije