u tovarniku

Roditelji i nadalje za pravo na izbor programa spolnog odgoja

15.03.2013.
u 14:01

Velik broj roditelja iz Tovarnika, čija djeca pohađaju osnovnu (93,05 posto) i srednju školu (83,72 posto) svojim potpisom na peticiju traže pravo na slobodan izbor programa spolnog odgoja.

Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uputila je poziv na javnu raspravu kojom bi zainteresirani građani, u prvom redu roditelji i učitelji, mogli dati primjedbe na objavljene sadržaje.

– Iako ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje svjedoči o višestrukim izmjenama koje su se dogodile u 4. modulu spolno/rodne ravnopravnost i odgovornog spolnog ponašanja, ipak je taj modul i dalje duboko liberalan i protivan kršćanskoj koncepciji čovjeka na kojoj smo odgojeni i koju želimo prenositi svojoj djeci, navodi se u priopćenju roditelja iz Tovarnika koji drže kako roditelji imaju pravo na izbor programa spolnog odgoja za svoju djecu. Podsjećaju da na temelju ustavnog prava, u kojemu piše da roditelji u prvom redu odgajaju svoju djecu, velik broj roditelja iz Tovarnika, čija djeca pohađaju osnovnu (93,05 posto) i srednju školu (83,72 posto) svojim potpisom na peticiju traže pravo na slobodan izbor programa spolnog odgoja koji bi bio sukladan njihovu vrijednosnom sustavu.

Svoj zahtjev su uputili Ministarstvu znanosti, prosvjete i sporta.

>>Sud odbacio tužbu protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u škole

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije