BEZ MILOSTI

Rusija koristi jezivu taktiku na koju Ukrajina nema odgovora: 'Dnevno strada 1000 vojnika'

Opening ceremony of the memorial to Russian soldiers killed in Ukraine, in Leningrad Region
Foto: ANTON VAGANOV/REUTERS
1/2
06.07.2024.
u 09:42

Rusija navodno gubi oko 1200 vojnika dnevno, no iako trpi velike gubitke, uspijeva nadopuniti broj svojih vojnika kroz unosne vojne ugovore, regrutaciju zatvorenika i korištenje stranih plaćenika.

Rusija koristi jezivu strategiju nazvanu "napadi ljudskim mesom" kako bi otkrila gdje se nalaze ukrajinski vojni položaji. Ta taktika uključuje slanje valova vojnika u napade na prvim crtama bojišnice, što odnosi puno žrtava. Navodno oko 1000 ruskih vojnika dnevno biva ubijeno ili ranjeno.

"Ruski koriste ove jedinice uglavnom kako bi vidjeli gdje su naši vojni položaji i kako bi konstantno iscrpljivali naše jedinice", rekao je pukovnik Anton Bayev iz brigade Harktia u Nacionalnoj gardi Ukrajine za BBC. "Naši dečki stoje na položajima i bore se, a kada četiri ili pet valova neprijatelja dođe na vas u jednom danu, koje morate uništavati bez prestanka, to je vrlo teško - ne samo fizički već i psihički."

Rusija je pretrpjela ogromne gubitke u svojoj invaziji na Ukrajinu i navodno je počela koristiti taktiku "napada ljudskim mesom" u borbama za Bakhmut prošle godine. Kao značajno veća zemlja, Rusija ima prednost u broju vojnika u odnosu na Ukrajinu, a analitičari kažu da koristi napade u pokušaju da preplavi ukrajinske položaje.

Međutim, izgleda da su te taktike Rusiji donijele samo postepene uspjehe. Čak i ruski ultranacionalisti kritiziraju ravnodušnost ruskih zapovjednika prema životima njihovih vojnika, koji često ostaju napušteni na bojnom polju. "Rusi ostavljaju svoje mrtve i ranjene na bojištu", rekao je pukovnik Bayev za BBC. "Njihov glavni zadatak su 'napadi ljudskim mesom' i naša totalna iscrpljenost", dodao je.

VEZANI ČLANCI:

Britanska vojna obavještajna služba izvijestila je da su ruski gubici dosegnuli vrhunac u svibnju, dok je Rusija pojačala napade na Harkiv kako bi iskoristila kašnjenja u dolasku zapadne pomoći Ukrajini. Rusija navodno gubi oko 1200 vojnika dnevno, no iako trpi velike gubitke, uspijeva nadopuniti broj svojih vojnika kroz unosne vojne ugovore, regrutaciju zatvorenika i korištenje stranih plaćenika.

FOTO Ukrajinci se povlače iz ključnog grada. Pogledajte što je ostalo od njega

Opening ceremony of the memorial to Russian soldiers killed in Ukraine, in Leningrad Region
1/10
Ključne riječi

Komentara 66

LU
luftbrenzzer
20:08 06.07.2024.

Prestrašno je gledati užas koji trpe jadni Ukrajinci morajući ubijati svakodnevno po tisuću i više Rusa, koji srljaju u smrt kao muhe bez glave samo da bi otkrili gdje se Ukrajinci nalaze. Njima sateliti, radari, avioni tipa AWAKS, špijunska službažba .... ne znače ništa već taktikom mesnih valjušaka iznuđuju neprijatelja da se pokaže. Ta će taktika kao ratni novus sasvi sigurno biti izučavana na naj eminentnijim vojnim akademijama svijeta. Dakle podrška Ukrajincima da nastave masovno istrebljivati zločeste Ruse koji im se nude na pladnju i to bez griže savjesti koja će biti umirena odgovarajućem vjerskim obredom. Kako se događaji na bojnom polju odvijaju vrlo povoljno po Ukrajinu, preostaje nam samo da pričekamo da Rusi dogore kao posmrtna svijeća (možda već za desetak godina) pa da crkvena zvona zabruje u slavu veličanstvene pobjede Davida nad Golijatom.

5S
505.scrtom
12:26 06.07.2024.

baš lijepo, a ca. milja ukrajinaca se odmara u dojčlandu. toliko o tome kak se brani država.

FU
Fusnota
09:59 06.07.2024.

Po svemu sudeći ruska taktika je izazivanje zaraze zbog ostavljanja nrtvih ljubitelja ruskog fašizma po poljima Ukrajine. Daleko je Dunav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije