Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rakete s nuklearnim kapacitetima

Rusija uzvraća, Putin najavio proizvodnju moćnih raketa: 'Amerika ih je već donijela u Dansku'

Members of company tactical group "Steppe Wolves" fire a handmade small multiple rocket launch system toward Russian troops in Zaporizhzhia region
Foto: Stringer/REUTERS
1/4
28.06.2024.
u 19:49

"Navodno, moramo početi proizvoditi ove napadačke sustave i onda, prema aktualnoj situaciji, donijeti odluke o tome gdje - ako je to potrebno da se osigura naša sigurnost - ih postaviti"

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak da će Rusija nastaviti proizvodnju raketa kratkog i srednjeg dometa s nuklearnim mogućnostima za kopnene sustave, zbog, kako je rekao, američkih nakana da ih postave u Europi i Aziji. SAD se 2019. godine službeno povukao iz važnog Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) s Rusijom iz 1987. nakon tvrdnje da je Moskva prekršila sporazum, što je optužba koju je Kremlj zanijekao.

Rusija je potom nametnula moratorij na svoj vlastiti razvoj projektila koje je prethodno zabranjivao Sporazum INF-a. "Poznato je da Sjedinjene države ne samo da proizvode te raketne sustave, nego da su ih donijele u Europu za vježbe u Danskoj", rekao je Putin na sastanku ruskog Vijeća sigurnosti.

"Nedavno je najavljeno da se nalaze i na Filipinima. Nije poznato jesu li od tamo maknuli rakete ili ne." Putin je rekao da je Rusija stoga primorana odgovoriti. "Navodno, moramo početi proizvoditi ove napadačke sustave i onda, prema aktualnoj situaciji, donijeti odluke o tome gdje - ako je to potrebno da se osigura naša sigurnost - ih postaviti", rekao je Putin.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 3

AV
avangero
19:22 30.06.2024.

Ako ih sad počnu proizvoditi znaći odoše veš mašine iz Ukraine za Moskvu, kada rus čipira raketu s Beko čipom ima da leti mnogo daleko sve do Beograda

Avatar SAM
SAM
15:39 30.06.2024.

Amerika je klasični reketar mafijaš. Prvo napravi gužvu, a onda mi prodaje svoju zaštitu koju prije toga nisam ni trebao.

FU
Fusnota
07:17 29.06.2024.

Rusija redom postiže velike pobjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije