Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imali dronove i eksploziv

Ruski agenti planirali otmicu i ubojstvo Zelenskog: Ukrajinski obavještajci otkrili detalje

Foto: Sigurnosna služba Ukrajine/Screenshot
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.05.2024.
u 14:45

Jedan od članova otkrivene mreže navodno je nabavio dronove i eksploziv, navodi SBU

Ukrajinska Služba državne sigurnosti uhitila je ruske agente unutar Ukrajinske državne straže za koje tvrdi da su planirali otmicu i ubojstvo predsjednika Volodimira Zelenskog i bliskih vladinih dužnosnika. SBU je na Telegram kanalu objavio da je ruski tajni agent prenio koordinate sigurne kuće prije planiranog zračnog napada, a ukrajinski obavještajci su dodali da je Rusija planirala uništiti sve tragove drona s kojim su mislili gađati predsjednika Zelenskog. Napad su navodno planirala dva agenta koje je Rusija regrutirala prije svoje invazije.

Jedan od zadataka obavještajne mreže FSB-a bilo je pronalaženje egzekutora među ljudima bliskim predsjedniku koji bi ga oteli i kasnije ubili. Planiran je, kako tvrde Ukrajinci, atentat i na šefa Službe sigurnosti Ukrajine Vasilija Maljuka i na šefa državne uprave Ukrajine Kirila Budanova te na još neke visoke državne dužnosnike.

"Teroristički napad, koji je trebao biti poklon Putinu prije inauguracije, zapravo je promašaj ruskih specijalnih službi. Ali, ne smijemo zaboraviti – neprijatelj je jak i iskusan, ne može se podcijeniti. Nastavit ćemo raditi unaprijed, kako bi svaki izdajnik dobio zaslužene sudske kazne", rekao je šef SBU-a Vasilij Maljuk.

Jedan od članova otkrivene mreže navodno je nabavio dronove i eksploziv, navodi SBU. Prošli mjesec u Poljskoj je uhićen muškarac za kojeg se sumnjalo da je pomagao ruskim obavještajcima u pripremi napada na Zelenskog, objavili su poljski i ukrajinski tužitelji. 

 

GALERIJA Rat u Ukrajini
1/7

Komentara 5

SE
Serengeti
16:36 07.05.2024.

Zar postoji netko na svijetu tko još vjeruje Ukrajincima? Oni su zajedno sa Britanacima tvrdili odmah na pocetku rata da će Rusima uskoro nestati goriva, streljiva i čak da napadaju samo sa lopatama. Sjetimo se njihovih izjava da je Putin smrtno bolestan ili čak mrtav ili da nije ukrajinska protuzračna raketa S-300 ubila dva seljaka u Poljskoj ili da aviobomba koja je pala na Zagreb nije njihova. Rusima najviše paše Zelenski na vlasti. Taj klaun je već upropastio cijelu Ukrajinu. Rusim je on puno bolji nego general Zalužnij koji je imao veliku podršku u narodu, s koji je trebao biti kandidat na izborima u Ukrajini koji du otkazani.

IG
IgorY
15:28 07.05.2024.

Zelenskoga neće ubiti Rusi već njegovi ili Amerikanci.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:04 08.05.2024.

Kod ubačenih agenata 5. odsjeka ruske službe FSB ukrajinske sigurnosne službe su našle FAV dronove, protivoklopni bacač raketa RPG-7 s dodatnim punjenjima, i MON-90 protupješačke mine, različita sredstva veze. Navodno da tuga bude veća, ruska vojska nije uspjela prikupiti dovoljnoo reprezentativnih tenkova i borbenih oklopnih vozila pješaštva pa će na paradi sutra biti samo jedan T-34 zaostao iz II svjetskog rata. Ona ruska vojna vozila iz serijala filmova Mad Max nisu pogodna za paradu. I ona su sva na fronti. Ma javno poniženje ruske vojske usred Moskve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije