'VI STE POTREBNI OVOJ ZEMLJI'

Ruski general napao mladiće koji ne žele na bojište u Kursk: 'Dosta cmizdrenja! Tko pogine, ionako ide u raj'

Russian military chief Gerasimov inspects forces in Ukraine
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/5
19.08.2024.
u 15:57

Ukrajinske snage nastavljaju uništavati ključne mostove u Kurskoj oblasti. Ruski istražitelj je potvrdio da je Ukrajina jučer pogodila i oštetila treći most na rijeci Sejm.

Ruski general Apti Alaudinov, pozvao je sve muškarce da potpišu ugovor s Ministarstvom obrane i pridruže se borbama u Ukrajini. Na svom Telegram kanalu, Alaudinov je izjavio da se od osamnaestogodišnjih regruta ne treba praviti djecu koja će dobiti dudu i biti poslana na spavanje.

Dodao je da razumije odluku predsjednika Vladimira Putina da regruti u mirnodopskim uvjetima ne služe izvan granica svoje zemlje, ali ističe da "sada je rat," a neprijateljske snage su prisutne na teritoriju Rusije. Alaudinov je također kritizirao roditelje koji se protive sudjelovanju njihovih sinova u "specijalnim operacijama," pitajući: "Zašto su vi i vaša djeca potrebni ovoj zemlji?" Za one koji poginu, Alaudinov je obećao raj, ističući da ne postoji ništa bolje za čovjeka od odlaska Svevišnjem.

Sutra će biti dva tjedna otkako su ukrajinske snage ušle u Kursku oblast, gdje se borbe vode od 6. kolovoza, a na snazi je izvanredno stanje. Prema izvješćima iz Kommersanta, vršitelj dužnosti guvernera Kurske oblasti, Aleksej Smirnov, izjavio je da ukrajinska vojska kontrolira 28 naselja u regiji.

VEZANI ČLANCI: 

Podaci od 12. kolovoza nisu ažurirani, ali prema stanju od 17. kolovoza, u privremenom smještaju nalazi se 10 tisuća stanovnika oblasti. Alaudinov je također upozorio na planirani novi napad ukrajinske vojske, naglasivši da je protekla nedjelja bila "vrlo težak dan zbog nekoliko valova napada" i da Ukrajinci vrše preraspodjelu snaga kako bi pokušali prodrijeti s druge strane.

Ukrajinske snage nastavljaju uništavati ključne mostove u Kurskoj oblasti. Ruski istražitelj je potvrdio da je Ukrajina jučer pogodila i oštetila treći most na rijeci Sejm. "Dana 18. kolovoza, kao rezultat ciljanog granatiranja stambenih zgrada i civilne infrastrukture u selu Kariž, oštećen je treći most preko rijeke Sejm," izjavio je predstavnik ruskog Istražnog odbora. 

>>> FOTO Trump, Bieber, Gates, Sinatra: Možete li prepoznati sve zvijezde koje su se našle s 'one strane zakona'?

Russian military chief Gerasimov inspects forces in Ukraine
1/15
Ključne riječi

Komentara 52

RA
racman
17:35 19.08.2024.

Treba ići i general u rat pa bi i on ušao u Raj.

FU
Fusnota
17:33 19.08.2024.

Čečenski general obećavaji Raj kao da se današnjim srbima obraća, samo je zaboravio dodati broj djevica .

Avatar Joja
Joja
16:15 19.08.2024.

Ruskim mladicima stalo do Kurska kao mladim krajisnicima do Knina 95.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije