ŽALILA SE

Rusija kritizira Njemačku zbog istrage sabotaže plinovoda Sjeverni tok: 'Tražimo pojašnjenje'

FILE PHOTO: View towards Nord Stream 1 Baltic Sea pipeline and the transfer station of the Baltic Sea Pipeline Link in the industrial area of Lubmin
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/7
19.08.2024.
u 11:47

Nekoliko desetaka milijardi dolara vrijedni plinovodi Sjeverni tok 1 i 2, smješteni ispod Baltičkog mora, uništeni su nizom eksplozija u rujnu 2022. godine, sedam mjeseci nakon što je Rusija započela invaziju na Ukrajinu.

Rusija se žalila na njemačku istragu eksplozija koje su 2022. uništile plinovode Sjeverni tok, prenosi u ponedjeljak ruska novinska agencija RIA. Njemački mediji prošli su tjedan izvijestili da su istražitelji kao glavnog osumnjičenika za sabotažu identificirali ukrajinskog instruktora ronjenja te da su raspisali tjeralicu za njegovim uhićenjem u Poljskoj.

Varšava je objavila da je primila tjeralicu, no da je osumnjičenik napustio poljski teritorij jer ga Njemačka nije uvrstila u bazu podataka traženih osoba. Moskva vjeruje da će njemačka istraga biti zaključena bez identificiranja odgovornih, prenosi RIA riječi Olega Tjapkina, čelnika europskog odjela u ruskom ministarstvu vanjskih poslova. 

„Pokrenuli smo pitanje toga da Njemačka i druge uključene države moraju ispunjavati svoje obveze iz antiterorističkih konvencija Ujedinjenih naroda”, rekao je Tjapkin, dodajući da je Moskva poslala službene zahtjeve Berlinu. Nekoliko desetaka milijardi dolara vrijedni plinovodi Sjeverni tok 1 i 2, smješteni ispod Baltičkog mora, uništeni su nizom eksplozija u rujnu 2022. godine, sedam mjeseci nakon što je Rusija započela invaziju na Ukrajinu. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 3

SE
Serengeti
18:14 19.08.2024.

Ukrajinci trebaju SAD-u da vide proxy rat protiv Rusije. Ukrajinci mogu uništiti i Mona Lisu i Big Ben ali im nitko nesmije ništa sve dok su na platnoj listi SAD-a.

GO
goran2hr
22:00 19.08.2024.

RH im treba poslati račun za smuljani servis MIGova, štetu koju je napravio dron, odštetu za gospodarske štete, poskupljenja i inflaciju, za izgorjele brodice, maznute periske...

FU
Fusnota
12:47 19.08.2024.

Parodija. Država koja proglasi rat za specijalnu operaciju i otimanje Ukrajinskog teritorija, čiji predsjednik ina Optužnicu za otimanje djece,proziva Njemačku. Haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije