DVOJICA PRIJAVLJENA ZA GOSPODARSKI KRIMINAL

S računa tvrtke sebi i povezanim osobama isplatio 1,8 milijuna kuna te tvrtku odveo u stečaj

Bankomat
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
29.04.2021.
u 13:54

Nekontroliranim i neevidentiranim isplatama je tako proslijeđeno više od 1,8 milijuna kuna, što je dovelo do nelikvidnosti tvrtke i nesposobnosti plaćanja obveza

Dvojica muškaraca u dobi od 34 i 61 godinu sumnjiče se za više djela iz područja gospodarskog kriminaliteta.

Kako je priopćila PU primorsko-goranska, 61-godišnjak se sumnjiči da je  kao odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko-goranske županije,  od 1. siječnja 2016. pa do 25. rujna 2018. isplaćivao novčana sredstava sa žiro računa tvrtke na svoj račun i na račune, odnosno, u korist poslovno povezanih osoba.

Nekontroliranim i neevidentiranim isplatama je tako proslijeđeno više od 1,8 milijuna kuna, što je dovelo do nelikvidnosti tvrtke i nesposobnosti plaćanja obveza prema vjerovnicima, a u konačnici je prouzročen i stečaj  tvrtke. Osim toga, 61-godišnjak se sumnjiči i za zloporabu u gospodarskom poslovanju jer je neopravdano sa žiro računa tvrtke podigao 43.000 kuna.  

Što se tiče 34-godišnjaka, njega se sumnjiči  da je kao odgovorna osoba povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa društva kojeg zastupa jer je od 25. rujna 2018. u vrijeme neposredne prijeteće nesposobnosti za plaćanje obveza društva, isplatio sebi dobit iz poslovanja te  je prodao imovinu društva ispod knjigovodstvene vrijednosti čime je umanjio buduću stečajnu masu društva za ukupni iznos od gotovo 611.000 kuna.

Uz to je prestao voditi poslovne knjige društva, a u zakonski predviđenom roku nije podnio ni nadležnom sudu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad predmetnom tvrtkom, što je bio dužan učiniti prema zakonskim odredbama kao odgovorna osoba tvrtke. 

 

Nakon pandemijskog koncerta pred 5.000 ljudi u Barceloni, samo šest osoba zarazilo se koronom!


 

Komentara 1

BF
bf23
13:55 29.04.2021.

Ajde lijepo što su ih uhvatili,samo još da vrate lovu i idu u zatvor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije