učinkovitija borba

SAD proglasio majmunske boginje javnozdravstvenom krizom

Ilustracija za majmunske boginje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
04.08.2022.
u 23:10

Broj zaraženih majmunskim boginjama u SAD-u iznosi 6600, po podacima od srijede, a gotovo svi su homoseksualci.

SAD je proglasio širenje majmunskih boginja u zemlji javnozdravstvenom krizom, rekao je u četvrtak ministar zdravstva i socijalnih usluga Xavier Becerra, a to će omogućiti učinkovitiju borbu protiv te bolesti s više novca i alata.

WHO je također prošli mjesec proglasio majmunske boginje "globalnom javnozdravstvenom krizom", što je najviši stupanj uzbune. 

Time se želi potaknuti koordinirani međunarodni odgovor i izdvajanje novca za suradnju u podjeli cjepiva i lijekova.

Broj zaraženih majmunskim boginjama u SAD-u iznosi 6600, po podacima od srijede, a gotovo svi su homoseksualci.

Prvi put identificirana 1958., bolest ima blage simptome uključujući temperaturu, bolove i gnojne lezije na koži. Ljudi se obično oporave u roku od dva do četiri tjedna, po WHO-u.

Ključne riječi

Komentara 2

V0
Vlaskoulicanec3.0
09:31 05.08.2022.

"Broj zaraženih majmunskim boginjama u SAD-u iznosi 6600, po podacima od srijede, a gotovo svi su homoseksualci." Treba li ovome išta dodati?

SJ
Sivi_Jastreb
23:16 04.08.2022.

Neko ih pustio iz boce strava .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije