DANAS U VEČERNJEM

Samo jedna kap soka zaraženog mesa može nas smjestiti u bolnicu

28.06.2017.
u 00:00

Ako jelo nije pohranjeno u hladnjak, patogeni i ostali mikroorganizmi brzo se mogu umnožiti i postati prijetnja za naše zdravlje

Visoke temperature ovih dana nisu pogubne samo za ljude nego i hranu u kojoj mikroorganizmi puno brže bujaju, a iako su ovih dana zbog salmonele na loš glas došli i neki poznati hrvatski restorani, kućanstva su nedvojbeno najčešće mjesto izlaganja patogenu. Za infektivnu dozu salmonele, koja je najčešći uzročnik trovanja hranom u ljetnim mjesecima, potrebni su milijuni bakterija. No rukujemo li hranom prljavim rukama ili priborom, ili je meso koje smo kupili na naš stol već došlo zaraženo, a nismo ga dovoljno termički obradili (iznad 70 °C), na korak smo od uzbune koja u najekstremnijim slučajevima može imati i smrtni ishod.  

  

Cijeli tekst pročitajte u današnjem Večernjem listu!

Ne propustite druge zanimljive teme:

- Hrvatska 2070.: suše, pijavice, skuplja hrana, nove bolesti...

- Rađa: Da je Dario Šarić Amerikanac, bio bi novak godine

- Nova Šeksova knjiga: Lord David Owen predlagao da se Baranja pripoji Srbiji

- Vožnja autocestama HAC-a i ARZ-a skuplja 10 posto

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

M3
Miške 3
06:52 28.06.2017.

Statistički ne uvozimo zaražene piliće iz Brazila a uništavaju se. Jako nam je carinska i veterinarska služba a statistika obična velika laž. Tko više vjeruje hrvatskim statistikama, bilancama ? Same namještaljke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije