brojna pitanja

SDP: 'Tko to mulja s muljem u Trakošćanu, gdje je novac i zašto radovi nisu završeni?'

WRC Croatia Rally 2023, Etapa Trakošćan – Vrbno
Goran Jakus/HaloPix/PIXSELL
03.05.2023.
u 16:04

Cijena radova je od potpisivanja ugovora do danas porasla s 14,6 na 18,9 milijuna kuna. Rok za završetak radova pomicao se tri puta. Sada Hrvatske vode, koje su naručitelj, najavljuju novi ugovor za radove, a možda i novog izvođača.

Danas su trebali biti završeni radovi na Trakošćanskom jezeru, jednom od simbola Varaždinske županije. No, umjesto svečanog otvorenja, danas tamo imamo šikaru, mulj i urušena stabla. Pa se pitamo, tko to mulja s muljem u Trakošćanu? Prema onome što medijima govore iz Hrvatskih voda, vidljivo je da u najmanju ruku pojma nemaju kako će i kad taj projekt uopće završiti - navodi se u priopćenju SDP-a Varaždinske županije. Podsjećaju da je u ožujku 2021. premijer Plenković osobno uručio ugovor za izumljivanje jezera Trakošćan izvođaču radova, križevačkoj tvrtki Bagerkop-Roberto.

Cijena radova je od potpisivanja ugovora do danas porasla s 14,6 na 18,9 milijuna kuna. Rok za završetak radova pomicao se tri puta. Sada Hrvatske vode, koje su naručitelj, najavljuju novi ugovor za radove, a možda i novog izvođača. Kažu i da se radovi izvode sporo zbog lošeg vremena. Možda oni gledaju neku drugu prognozu na kojoj je dvije godine bez prestanka padala kiša ili se jednostavno ne znaju nositi s pozicijama na koje su zasjeli zbog stranačkih iskaznica.

I na kraju pitanje svih pitanja: Gdje je novac? Tko mulja s muljem u Trakošćanu? Tko će preuzeti odgovornost? Danas je rok za stavljanje jezera u funkciju i završetak radova. Zašto je jezero i dalje ruglo? Gdje je Plenković? Gdje su Hrvatske vode? Gdje je nadzor? Gdje su institucije? Na što je potrošeno 19 milijuna kuna?- pitaju u SDP-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije