Reakcija

SDSS: Ne umanjujemo strahote kroz koje su prošli građani

stanimirovic
Marko Mrkonjić/Pixsell
09.11.2010.
u 15:22

Ističu i da se ne prave razlike među žrtvama ratnog zločina počinjenoga prema zarobljenicima vukovarske bolnice te da osuđuju svaki od tih zločina

– Izjave Vojislava Stanimirovića nemaju za cilj relativizirati strahote kroz koje su građani Vukovara hrvatske nacionalnosti prošli u kasnijem oružanom sukobu, a još manje nepoštovanje žrtava hrvatske nacionalnosti. Njihov je cilj da se progovori o okolnostima pred početak ratnih događanja u Vukovaru, o stradanjima njegovih građama srpske nacionalnosti i o onima koji su s hrvatske strane u to vrijeme doprinosili stradavanju i razbuktavanju kasnijeg sukoba - kaže se u priopćenju predsjedništva SDSS-a kojim se reagira na izjave predsjednika stranke Vojislava Stanimirovića kao i kasnije burne reakcije.

Navodi se da je potrebno da se o svim pitanjima koja se tiču traumatičnih hrvatsko-srpskih odnosa, a posebno onih koja se odnose na ratna stradanja i traume, treba raspravljati bez isključivosti i s dobrom vjerom u namjere, iskustvo i ciljeve svih koji se u te rasprave upuštaju.

Ističu i da se ne prave razlike među žrtvama ratnog zločina počinjenoga prema zarobljenicima vukovarske bolnice te da osuđuju svaki od tih zločina.

 – Isticanje koliko je u bolnici bilo ranjenika a koliko vojnika koji su se u nju sklonili ne bi trebalo tumačiti kao gest nepoštovanja žrtava nego kao upoznavanje s relevantnim činjenicama neophodnim za razjašnjavanje preostalih nepoznanica u vezi sa stradalima - kaže se u priopćenju SDSS-a gdje smatraju da se s oprezom treba nastaviti otvarati pitanja o ratnim iskustvima i ratnim stradanjima Hrvata i Srba. 

Ključne riječi

Komentara 83

PE
Peacemaker
10:33 10.11.2010.

Oluja 2. dio.....Traktorijada 2. dio.....to su filmovi koje je, čini se, potrebito režirati.....

US
U srcu
16:41 09.11.2010.

svi smo složni ! pa zašto četniuci slobodno šeću

OB
-obrisani-
17:25 09.11.2010.

Purgeraj, da li je Stanimirovićev SDSS u koaliciji s SDP-om ili HDZ-om?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije