PROSVJED SELJAKA

Seljaci blokirali ceste, od Zagreba ne odustaju

prosvjed
Maja Šantoši/Pixsell
19.03.2011.
u 09:48

- Ne ruše seljaci vlast već razgovorima želimo ostvariti svoje zahtjeve, kaže Zvonko Pipić

VIROVITICA – Na jutrošnjem sastanku seljačkih prosvjednika na prosvjetnom punktu u Cabuni virovitički seljaci dali su još jednu priliku ministru Čobankoviću i Vladi RH za razgovore.

– Nismo krenuli u Zagreb, surađujemo s policijom, ali su nam rekli da ne možemo dobiti policijsku pratnju do Zagreba. Ministru Čobankoviću i Vladi RH dajemo posljednju šansu za pregovore. U protivnom u 11 sati seljaci iz Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Slavonsko-brodske županije traktorima kreću prema Zagrebu. Sada smo blokirali glavne prometne pravce na državnoj cesti D2 prema istočnoj Slavoniji i na državnoj cesti D5 prema Republici Mađarskoj. Bude li nas policija na putu prema Zagrebu sprečavala, na terenu ćemo u potpunosti blokirati i druge ceste. Tolerantni smo, ali odlučni da kroz pregovore ostvarimo svoje zahtjeve. Ne rušimo mi ni vlast ni državu, već kroz razgovor želimo ostvariti zahtjeve koji će seljacima omogućiti da prežive gospodarske prilike u kojima živimo i poslujemo, kaže Zvonko Pipić, vođa seljačkih prosvjeda.

Seljaci odbili besplatne autobuse

Neslužbeno doznajemo da ije  iz Zagreba u Slavoniju stigla naredba tijelima državne vlasti da učine sve da slavonski seljaci danas traktorima ne stignu na prosvjed u Zagreb. U kafiću 'Osmica' u Suhopolju njihovim predstavnicima sinoć su nuđeni besplatni autobusi koji bi ih prevezli do hrvatske metropole, te sloboda da blokiraju ceste u Slavoniji i Podravini?!  Takva (ne)moralna ponuda jutros je prenesena seljačkim prosvjednicima. Nakon neprospavanih devet dana i noći virovitički seljaci jednoglasno su odbili ponudu vlasti, ne odustaju od zahtjeva za razgovor s ministrom Čobankovićem, a ako se on ne dogodi do 11 sati, kreću u još većem broju od najavljenog traktorima prema Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
20:23 19.03.2011.

ja bi za zagreb, reče krezubi bezemljaš i sjede na tuđi traktor.

OB
-obrisani-
11:27 19.03.2011.

Tako i treba....HDZ.......laže i vara svakoga....i seljake...i ribare...i branitelje...i studente....i...penziće....i ...školovene....i neškolovane....i zaposlene....i nezaposlene..........................sve što se..miče ili hoda............

KR
krka
15:25 19.03.2011.

Parazitske prdonje, na čijim traktorima, sa čijim dizelom se furate i kočite promet? Koliko godišnje plačate cestarinu za te mrcine kojima ugrožavate promet i sigurnost normalnih građana? Godišnje iz svoga žepa plačam 1000 kuna cestarine i vjerujte mi bogme ak mi se na cesti ispriječi kakav čoban sa traktorom polijal ga bum z benzinom i zapalil! Pitam policiju kojim pravom dozvoljava da normalan narod tjerate da do susjeda umjesto 500 metara putuje 5 kilometara? I ja se isto ne slažem sa vladom, ali mi ne pada na pamet da svojim neslaganjem serem drugima po glavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije